Iğdır’da vatandaşların hastane çilesi sürüyor: Her gün çok sayıda araç Erzurum’a hasta taşıyor

Iğdır’dan bir yurttaş Halk.tv.com.tr’a, Iğdır Devlet Hastanesi’nde çektiği görüntüleri ulaştırarak hastanede doktor olmadığını ve kardiyoloji hastalarının hala beklediğini söyleyerek tepki gösterdi.

Yurttaş, akşam saatlerinde çektiği görüntüler ile “bu saat olmuş hala bu hastalar bekliyor, sesimizi duyarsanız seviniriz” diyerek yaşadıkları mağduriyeti paylaştı.

Konu ile ilgili açıklama yapan CHP Merkez İlçe Başkanı Selahattin Güven ise: “Iğdır Devlet Hastanesi’nde doktor yok. Iğdır’da sağlık sektörü şuan çökmüş durumda, insanlar hastanelerde muayene olabilmek için Erzurum’a gidiyor. Bu konudan muzdaribiz” diyerek yaşanan sorunları özetledi.

Selahattin Güven’in hastane kaynaklarından edindiği bilgilere göre, hastanede doktor ve cihaz eksikliği sorunu yaşanıyor.

Yaşanan sorunlardan dolayı ise vatandaş çareyi Erzurum’a giderek muayene olmakta buluyor.

Güven, her gün çok sayıda aracın kar kış ve gece denmeden Erzurum’a hasta taşıdığını, hastaların sabah 8’de sıra alabilmek için gece 02.30’da Erzurum’a gittiğini öne sürdü.

Related Posts

İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarını genişletme planına Avrupa’da 6 ülke tepki gösterdi

İspanya, İzlanda, İrlanda, Lüksemburg, Norveç ve Slovenya dışişleri bakanlarından ortak açıklama: “İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarını genişletme ve Gazze Şeridi’nde uzun süreli bir İsrail varlığı kurma planının açıklanmasından duyduğumuz derin endişeyi dile getiriyoruz. Gazze, Filistin halkına ait olan Filistin Devleti’nin ayrılmaz bir parçasıdır” açıklamasında bulundu.

FETÖ operasyonunda kritik ayrıntılar: ByLock yerine ‘Jitsi’ ve ‘Signal’

Gaziantep merkezli 47 ilde FETÖ’nün güncel yapılanmasına yönelik operasyonlarda gözaltı sayısı 222’ ye yükseldi. Şüphelilerin ‘Jitsi’ ve ‘Signal’ isimli uygulamalar üzerinden haberleştiği, örgüte kazandırdıkları öğrencileri ise toplantı yapmak amacıyla yurt dışına gezi bahanesi ile götürdükleri belirlendi.

El yıkama dayatması delirmesine neden oldu! Doktor Semmelweis’in değeri yıllar sonra anlaşıldı

1847’de Viyana Genel Hastanesi’nde artan lohusa ateşi vakalarını engellemek amacıyla tıp öğrencilerine cesetlerle temas sonrası el yıkama zorunluluğu getiren Macar doktor Ignace Philippe Semmelweis, meslektaşlarının şiddetli direnciyle karşılaşarak önce itibarsızlaştırıldı, ardından ruh sağlığını yitirdi.

Türk Kızılayı İsrail’in ablukası altındaki Gazzelilere sıcak yemek dağıtımı yaptı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken bölgede yaşanan insani kriz her geçen gün derinleşiyor. Türk Kızılay Derneği’nin Gazze’deki şubesi, bölgedeki barınma merkezlerinde kalan yerinden edilmiş Filistinlilere sıcak yemek desteği sağlıyor.

15 ton bonzai üretmeye yetecek ham madde Türkiye’de ele geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da gerçekleştirilen operasyonda, 15 ton bonzai üretilebilecek miktarda ham maddenin ele geçirildiğini duyurdu. Operasyonda 2 zehir taciri yakalandı.

Hindistan ve Pakistan arasındaki son durum

Hindistan ordusu, Pakistan’ın Keşmir bölgesine saldırılar düzenledi. En az 26 kişinin öldüğü çatışmalarda beş Hindistan savaş uçağı düşürüldü. İki ülke ordularını savaşa hazırlarken, uluslararası toplum tarafları itidale çağırdı.