Hindistan ve Pakistan arasındaki son durum

Hindistan ve Pakistan Arasındaki Gerilim Yükseliyor: Son Durum

Hindistan ve Pakistan arasındaki gerilim tırmanıyor. Hindistan ordusu, Keşmir’deki Pahalgam bölgesinde “Sindoor Operasyonu” adı altında Pakistan’a hava saldırıları ve topçu ateşiyle askeri harekat başlattı. Pakistan ordusu ise karşılık verdi.

Saldırılar sırasında 26 Pakistanlı hayatını kaybetti, en az 37 kişi ise yaralandı. Hindistan’daki can kayıpları hakkında net bir bilgi verilmedi ancak Hindistan’ın bir camiiyi vurması büyük tepkiyle karşılandı.

Çatışmalar hala devam ediyor. Pakistan ordusunun hala Hindistan’ın Pooch kasabasına topçu atışı yaptığı bildirildi, ancak çatışmanın büyük ölçüde durulduğu belirtildi.

Hindistan’ın 5 Uçağı Düşürüldü

5 Hindistan Hava Kuvvetleri savaş uçağı sınırda düşürüldü. Hindistan, en az 3 savaş uçağının kaybedildiğini doğruladı. 3 Rafele, 1 MiG-29 ve 1 Su-30 savaş uçağı operasyon sırasında kaybedildi.

Diğer yandan Hindistan, Pakistan’da 9 ‘terör kampını’ yok ettiğini ve vurulan bölgelerin fotoğraflarını paylaştı.

Saldırının Nedeni ve Tepkiler

Hindistan Dışişleri Bakanlığı, Pahalgam saldırısını Pakistanlı cihatçı bir militan grubu olan Lashkar-e-Taiba’nın gerçekleştirdiğini açıkladı. Saldırılara yönelik görüntüleri yayınlayan Hindistan medyası, kampların ‘tamamen yok edildiğini’ belirtti.

ABD, Rusya ve İran gibi ülkeler, çatışmalardan duydukları endişeyi Hindistan ve Pakistan’a iletti. ABD Başkanı Trump, çatışmaları “utanç verici” olarak nitelendirirken ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ise barışçıl çözüm çağrısında bulundu.

İsrail’in Hindistan elçisi Reuven Azar ise ‘İsrail’in Hindistan’ın kendini savunma hakkını desteklediğini’ açıkladı.

İki Ülke Arasındaki Gerilim Sürüyor

Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin gerilimin tırmanması üzerine Hırvatistan, Norveç ve Hollanda ziyaretlerini ertelediği açıklandı. Pakistan Başbakanı Şehbaz Şerif ise ulusa yakında sesleneceğini duyurdu.

Pakistan’ın başkenti Islamabad’daki okullar ve kolejler güvenlik nedeniyle kapatıldı. İki ülke arasındaki gelişmeler uluslararası toplumun endişesine neden oldu ve itidal çağrıları yapıldı.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan GENÇFEST Programı’nda önemli açıklamalar: Barış diplomasisinin öncüsüyüz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Basketbol Gelişim Merkezi’nde GENÇFEST Programı’nda konuştu. İnsani diplomasinin sancaktarlığını Türkiye’nin yaptığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Akan kanı durdurmak, zulümleri durdurmak için gecemizi gündüzüme katıyoruz. Artık olayları seyreden değil, yönlendiren bir Türkiye var. Barış diplomasisinin öncülüğünü dünyada bugün Türkiye üstleniyor. Masada sahada güçlü Türkiye var” dedi. Terörsüz Türkiye menziline mutlaka varılacağını kaydeden Erdoğan, “Vatanımızı, milletimizi, devletimizi çok daha güçlü yarınlara el birliği ile taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

Eski FBI direktörü deniz kabuklarıyla fotoğraf paylaştı, ABD Gizli Servisi alarma geçti

Eski FBI Direktörü Comey’nin deniz kabuklarıyla paylaşımı, Trump’a yönelik dolaylı suikast çağrısı olarak yorumlandı. ABD Başkanını korumakla görevli olan Gizli Servis olayı tehdit kapsamında incelemeye aldı.

Kanada’da OHAL ilan edildi

Kanada’nın Manitoba eyaletinde, Lac du Bonnet kırsalında başlayan ve kısa sürede yayılan orman yangınında iki kişi hayatını kaybetti. Kurbanların cesetleri, Kraliyet Kanada Atlı Polisi (RCMP) tarafından Çarşamba sabahı bulundu. İlk müdahale ekipleri …

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski Ankara’da: Uçaktan iner inmez gazetecilere açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmek için Türkiye’ye gelen Zelenski’nin uçağı Ankara’ya iniş yaptı. Alanda gazetecilere kısa bir açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı, “3,5 yıldır savaş devam ediyor. Türkiye barış için yeniden devreye girdi. Barış görüşmelerinin çoğunun Türkiye’de olduğunu söylemek ve işaret etmem gerek” dedi. Zelenski, ilerleyen saatlerde Erdoğan’la bir araya gelecek. Gelen son dakika haberlerine göre tarihi barış zirvesi günün ikinci yarısında başlayacak.

Avrasya Tüneli girişinde kaza: Kamyonet böyle çarptı

Avrasya Tüneli girişindeki yükseklik sınırını gösteren uyarı levhasına kamyonetin çarpması cep telefonu kamerasınca kaydedildi.

İsrail’de Türkiye korkusu! Netanyahu kapalı oturumda gündeme taşıdı

İsrail Ordu Radyosu’na göre Tel Aviv yönetimi ABD’nin Ankara’ya F-35 teslim etme ihtimalinden endişe duyuyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, Dışişleri ve Savunma Komitesi’ndeki kapalı bir oturumda, ABD’nin Türkiye’ye F-35 teslim etme ihtimalini gündeme getirdiği ve ABD’nin böyle bir adım atması halinde İsrail’in şiddetle karşı çıkacağını söylediği belirtiliyor.