Ali Mahir Başarır: Bakanın, özel uçağını kullandığı Rönesans Holding’le nasıl bir ilişkisi var?

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun, Almanya’da düzenlenen bir etkinliğe Rönesans Holding’e ait özel jetle gitmesine tepki gösterdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun uluslararası ticaret koridorları, “Kalkınma Yolu”, “Yeşil Ulaştırma”, “Krizlerde Odağı Koruma” ve “Dayanıklı Tedarik Zincirleri” konularının ele alınacağı Almanya’nın Leipzig kentinde 22-23 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Ulaştırma Forumu (ITF) Zirvesi’ne katılmak üzere Almanya’ya özel bir jetle gitti.

Uraloğlu’nu eleştiren CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Uluslararası Ulaştırma Formu için Almanya’ya gitti. Özel bir jetle gitti beyefendi. Tarifeli uçakla gitmedi” dedi.

“Neden özel uçakla gidiyorsun ve kimin uçağıyla gidiyorsun? Uçak Rönesans’a ait” diyen Başarır, “Utanç verici bir tablo. Nasıl bir ilişkin var? Neden onun uçağıyla biniyorsun? Ücret ödedin mi? Ödediysen bakanlığın bütçesinden mi ödedin? Bunların hepsinin konuşulması lazım. Tasarruf tedbirleri diyoruz, beyefendiler çok küçük bir toplantı için özel uçakla Almanya’ya gidiyor, yazık” ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx