78 canın öldüğü otelin sahibi konuştu: Suçu bakın kimlere attı

Grand Kartal Otel Yangını: Detaylar ve İfadeler Ortaya Çıkıyor

Bolu Kartalkaya’da 78 kişinin hayatını kaybettiği trajik otel yangını sonrasında, Grand Kartal Otel’in sahibi Halit Ergül hakkında detaylar netleşmeye başladı. Ergül, savcılık ve hakimlik ifadelerinde kendisini savunurken, çalışanları ve denetim eksikliklerini işaret etti. Ergül’ün açıklamaları, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

HALİT ERGÜL’ÜN İFADELERİ: “SORUMLULUK ÇALIŞANLARDA”

Hürriyet’in haberine göre, otel sahibi Halit Ergül, yangın sonrası verdiği ifadelerde kendisini masum ilan etti. Ergül, otel personelini suçlayarak, sorumluluğun çalışanlarda olduğunu savundu. Ayrıca, yangına karşı alınan tüm önlemleri ve düzenli yapılan denetimleri belirtti.

KÜLTÜR BAKANLIĞI VE İL ÖZEL İDARESİ’NİN DENETİMLERİ

Ergül, yangından sadece 6 gün önce, 15 Aralık tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın oteli denetlediğini söyledi. Otelde bazı eksiklikler tespit edildiğini ancak yangınla ilgili herhangi bir sorun belirtilmediğini ifade etti. Ayrıca, İl Özel İdaresi tarafından otelin ruhsatlandırıldığını ve tüm resmi gerekliliklerin yerine getirildiğini belirtti.

OTELİN PERSONELİ TEK TEK SUÇLANDI

Ergül, ifadesinde otelde çalışanları şu şekilde suçladı:

  • Aşçıbaşı: Mutfakta kullanılan cihazların ve ızgaranın ihmalini aşçıbaşının kontrol etmesi gerektiğini belirtti.
  • Mutfak Personeli: Gece vardiyasındaki mutfak personelinin yangına neden olan ihmalleri olduğunu ileri sürdü.
  • Elektrikçi: Elektrik sistemlerinden sorumlu olan elektrikçinin görevlerini yerine getirmediğini iddia etti.
  • Güvenlik Görevlileri: Güvenlikçilerin yangına müdahalede yetersiz kaldığını belirtti.

Danışmanlık Şirketi: Ergül, FQC Global Danışmanlık A.Ş.’nin yangın, güvenlik ve hijyen denetimlerini yaptığını ancak eksikliklerle ilgili herhangi bir uyarı almadıklarını söyledi.

“YAĞMURLAMA SİSTEMİ O ZAMAN ZORUNLU DEĞİLDİ”

Ergül, otelin 1998 yılında inşa edildiğini ve yağmurlama sisteminin o dönem zorunlu olmadığını belirtti. Ayrıca, yangın tatbikatlarının düzenli olarak yapıldığını ve her odada kaçış planlarının bulunduğunu dile getirdi.

SAVCILIK RAPORUNDA YER ALAN DİKKAT ÇEKİCİ NOT

Savcılık raporuna göre, otelin sürdürülebilir turizm belgesi düzenlenme tarihlerinde bazı uyumsuzluklar bulundu. Bu durum, otelin denetim süreçlerinin şeffaflığına dair tartışmalara neden oldu.

Yangınla ilgili tutuklanan elektrikçi Hüseyin Özer, suçlamaları reddederek sadece verilen görevleri yerine getirdiğini savundu. Otel sahibi Ergül’ün geliri ve konaklama ücretleriyle ilgili detaylar da dikkat çekici oldu.

OTELİN GÜVENLİK VE YANGIN TEDBİRLERİ YETERSİZ MİYDİ

Otelde alarm sistemlerinin etkisiz olduğu ve yangın koruma önlemlerinin yetersiz olduğu iddiaları gündemde. Ergül, alarm sistemlerinin hasar görmesi nedeniyle devreye girmediğini belirtti.

KAMUOYUNDAKİ SORULAR VE TEPKİLER

Kartalkaya’daki yangın sonrası kamuoyunda denetimlerin yeterliliği, otel yönetiminin sorumluluğu ve çalışanların ihmalleri gibi konular tartışılıyor. Savcılık, olayla ilgili incelemelerini sürdürüyor.

Odatv.com

Related Posts

İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarını genişletme planına Avrupa’da 6 ülke tepki gösterdi

İspanya, İzlanda, İrlanda, Lüksemburg, Norveç ve Slovenya dışişleri bakanlarından ortak açıklama: “İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarını genişletme ve Gazze Şeridi’nde uzun süreli bir İsrail varlığı kurma planının açıklanmasından duyduğumuz derin endişeyi dile getiriyoruz. Gazze, Filistin halkına ait olan Filistin Devleti’nin ayrılmaz bir parçasıdır” açıklamasında bulundu.

FETÖ operasyonunda kritik ayrıntılar: ByLock yerine ‘Jitsi’ ve ‘Signal’

Gaziantep merkezli 47 ilde FETÖ’nün güncel yapılanmasına yönelik operasyonlarda gözaltı sayısı 222’ ye yükseldi. Şüphelilerin ‘Jitsi’ ve ‘Signal’ isimli uygulamalar üzerinden haberleştiği, örgüte kazandırdıkları öğrencileri ise toplantı yapmak amacıyla yurt dışına gezi bahanesi ile götürdükleri belirlendi.

El yıkama dayatması delirmesine neden oldu! Doktor Semmelweis’in değeri yıllar sonra anlaşıldı

1847’de Viyana Genel Hastanesi’nde artan lohusa ateşi vakalarını engellemek amacıyla tıp öğrencilerine cesetlerle temas sonrası el yıkama zorunluluğu getiren Macar doktor Ignace Philippe Semmelweis, meslektaşlarının şiddetli direnciyle karşılaşarak önce itibarsızlaştırıldı, ardından ruh sağlığını yitirdi.

Türk Kızılayı İsrail’in ablukası altındaki Gazzelilere sıcak yemek dağıtımı yaptı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken bölgede yaşanan insani kriz her geçen gün derinleşiyor. Türk Kızılay Derneği’nin Gazze’deki şubesi, bölgedeki barınma merkezlerinde kalan yerinden edilmiş Filistinlilere sıcak yemek desteği sağlıyor.

15 ton bonzai üretmeye yetecek ham madde Türkiye’de ele geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da gerçekleştirilen operasyonda, 15 ton bonzai üretilebilecek miktarda ham maddenin ele geçirildiğini duyurdu. Operasyonda 2 zehir taciri yakalandı.

Hindistan ve Pakistan arasındaki son durum

Hindistan ordusu, Pakistan’ın Keşmir bölgesine saldırılar düzenledi. En az 26 kişinin öldüğü çatışmalarda beş Hindistan savaş uçağı düşürüldü. İki ülke ordularını savaşa hazırlarken, uluslararası toplum tarafları itidale çağırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir