Prof. Dr. Faruk Şen hayatını kaybetti

Ünlü Akademisyen Prof. Dr. Faruk Şen’i Kaybettik

Türkiye ve Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) Yönetim Kurulu Başkanı olan akademisyen Prof. Dr. Faruk Şen, uzun süredir süren hastalıkla mücadele ederken İstanbul’da hayata veda etti. Şen, 1948 yılında Ankara’da doğmuş ve Münster Vestfalya Wilhelm Üniversitesi’nde (İşletme) eğitimini tamamlamıştır. Duisburg-Essen Üniversitesi’nde profesör olarak görev almış ve 1985-2008 yılları arasında Türkiye Araştırmaları Merkezi’nin yönetimini üstlenmiştir. Ayrıca, son dönemde TAVAK Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktaydı.

Göçmen Çalışmaları ve Kültürlerarası Diyalog

Prof. Dr. Şen, Türkiye Araştırmaları Merkezi’nin başkanı olarak Avrupa’da yaşayan Türklerin sosyal ve ekonomik durumunu inceleyerek önemli çalışmalar yapmıştır. Aynı zamanda, uluslararası platformlarda göçmenlerin sorunlarını dile getirmiştir. Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi, UNESCO Almanya Milli Komitesi ve Avrupa Birliği Kültürler Arası Diyalog Komisyonu gibi kuruluşlarda aktif rol almış ve Türk-Alman ilişkilerine katkıda bulunmuştur. Şen, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyeliği gibi çeşitli görevlerde bulunmuş ve sivil toplum kuruluşlarında da aktif rol almıştır.

Prof. Dr. Faruk Şen, hayatı boyunca çeşitli ödüller almıştır. Bu ödüller arasında Türk-Alman Dostluk Ödülü (2005, Münih), Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Onur Ödülü (1997) ve Federal Alman Onur Madalyası (2003) bulunmaktadır. 77 yaşında vefat eden Şen’in cenazesi, İstanbul Beykoz’daki Kanlıca Mezarlığı’nda defnedilecektir.

Related Posts

İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarını genişletme planına Avrupa’da 6 ülke tepki gösterdi

İspanya, İzlanda, İrlanda, Lüksemburg, Norveç ve Slovenya dışişleri bakanlarından ortak açıklama: “İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarını genişletme ve Gazze Şeridi’nde uzun süreli bir İsrail varlığı kurma planının açıklanmasından duyduğumuz derin endişeyi dile getiriyoruz. Gazze, Filistin halkına ait olan Filistin Devleti’nin ayrılmaz bir parçasıdır” açıklamasında bulundu.

FETÖ operasyonunda kritik ayrıntılar: ByLock yerine ‘Jitsi’ ve ‘Signal’

Gaziantep merkezli 47 ilde FETÖ’nün güncel yapılanmasına yönelik operasyonlarda gözaltı sayısı 222’ ye yükseldi. Şüphelilerin ‘Jitsi’ ve ‘Signal’ isimli uygulamalar üzerinden haberleştiği, örgüte kazandırdıkları öğrencileri ise toplantı yapmak amacıyla yurt dışına gezi bahanesi ile götürdükleri belirlendi.

El yıkama dayatması delirmesine neden oldu! Doktor Semmelweis’in değeri yıllar sonra anlaşıldı

1847’de Viyana Genel Hastanesi’nde artan lohusa ateşi vakalarını engellemek amacıyla tıp öğrencilerine cesetlerle temas sonrası el yıkama zorunluluğu getiren Macar doktor Ignace Philippe Semmelweis, meslektaşlarının şiddetli direnciyle karşılaşarak önce itibarsızlaştırıldı, ardından ruh sağlığını yitirdi.

Türk Kızılayı İsrail’in ablukası altındaki Gazzelilere sıcak yemek dağıtımı yaptı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken bölgede yaşanan insani kriz her geçen gün derinleşiyor. Türk Kızılay Derneği’nin Gazze’deki şubesi, bölgedeki barınma merkezlerinde kalan yerinden edilmiş Filistinlilere sıcak yemek desteği sağlıyor.

15 ton bonzai üretmeye yetecek ham madde Türkiye’de ele geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da gerçekleştirilen operasyonda, 15 ton bonzai üretilebilecek miktarda ham maddenin ele geçirildiğini duyurdu. Operasyonda 2 zehir taciri yakalandı.

Hindistan ve Pakistan arasındaki son durum

Hindistan ordusu, Pakistan’ın Keşmir bölgesine saldırılar düzenledi. En az 26 kişinin öldüğü çatışmalarda beş Hindistan savaş uçağı düşürüldü. İki ülke ordularını savaşa hazırlarken, uluslararası toplum tarafları itidale çağırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir