Atatürk Heykeli Manisa Kurtuluş Müzesi Önüne Yerleştirildi

Manisa’da Atatürk Heykeli Yeniden Yerine Konuldu

Manisa’da, 1961 yılında dikilen ve zaman içinde farklı yerlere taşınan Atatürk heykeli, Manisa Kurtuluş Müzesi’nin tamamlanan binasının önüne konuldu. Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in talimatıyla gerçekleştirilen bu hareket, Manisa halkını selamlamaya başladı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, heykelin yer değişikliği geçmişine vurgu yaparak, “Atatürk’ün heykeli, ülkemizin kurucusu olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anısını yaşatıyor. Manisa Kurtuluş Müzesi’nin önü, Atatürk heykelinin yeni yeridir ve buradan vatandaşları selamlayacak” dedi.

1961 yılında dikilen heykel, yıllar içinde pek çok kez taşındı ve yer değiştirdi. Bir dönem Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan heykel, ardından farklı yerlere nakledildi ve koruma altına alındı. Kurtuluş Kahramanları Anıtı’nın yanına taşınan heykel, son olarak Manisa Kurtuluş Müzesi inşaatı nedeniyle koruma altına alınmıştı.

Heykelin yeni konumu, Manisa’nın tarihi günlerini anlatan bir müzenin önü olarak belirlendi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Atatürk heykelinin artık hak ettiği değeri bulduğunu belirterek, “Bu heykel sadece bir sanat eseri değil, aynı zamanda ulusal bir sembol. Atatürk’ün mirasını gelecek nesillere aktarmak en önemli görevimiz” şeklinde konuştu.

Related Posts

İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarını genişletme planına Avrupa’da 6 ülke tepki gösterdi

İspanya, İzlanda, İrlanda, Lüksemburg, Norveç ve Slovenya dışişleri bakanlarından ortak açıklama: “İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarını genişletme ve Gazze Şeridi’nde uzun süreli bir İsrail varlığı kurma planının açıklanmasından duyduğumuz derin endişeyi dile getiriyoruz. Gazze, Filistin halkına ait olan Filistin Devleti’nin ayrılmaz bir parçasıdır” açıklamasında bulundu.

FETÖ operasyonunda kritik ayrıntılar: ByLock yerine ‘Jitsi’ ve ‘Signal’

Gaziantep merkezli 47 ilde FETÖ’nün güncel yapılanmasına yönelik operasyonlarda gözaltı sayısı 222’ ye yükseldi. Şüphelilerin ‘Jitsi’ ve ‘Signal’ isimli uygulamalar üzerinden haberleştiği, örgüte kazandırdıkları öğrencileri ise toplantı yapmak amacıyla yurt dışına gezi bahanesi ile götürdükleri belirlendi.

El yıkama dayatması delirmesine neden oldu! Doktor Semmelweis’in değeri yıllar sonra anlaşıldı

1847’de Viyana Genel Hastanesi’nde artan lohusa ateşi vakalarını engellemek amacıyla tıp öğrencilerine cesetlerle temas sonrası el yıkama zorunluluğu getiren Macar doktor Ignace Philippe Semmelweis, meslektaşlarının şiddetli direnciyle karşılaşarak önce itibarsızlaştırıldı, ardından ruh sağlığını yitirdi.

Türk Kızılayı İsrail’in ablukası altındaki Gazzelilere sıcak yemek dağıtımı yaptı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken bölgede yaşanan insani kriz her geçen gün derinleşiyor. Türk Kızılay Derneği’nin Gazze’deki şubesi, bölgedeki barınma merkezlerinde kalan yerinden edilmiş Filistinlilere sıcak yemek desteği sağlıyor.

15 ton bonzai üretmeye yetecek ham madde Türkiye’de ele geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da gerçekleştirilen operasyonda, 15 ton bonzai üretilebilecek miktarda ham maddenin ele geçirildiğini duyurdu. Operasyonda 2 zehir taciri yakalandı.

Hindistan ve Pakistan arasındaki son durum

Hindistan ordusu, Pakistan’ın Keşmir bölgesine saldırılar düzenledi. En az 26 kişinin öldüğü çatışmalarda beş Hindistan savaş uçağı düşürüldü. İki ülke ordularını savaşa hazırlarken, uluslararası toplum tarafları itidale çağırdı.