Suudi Arabistan, Katar, BAE ve Ürdün’den İsrailli Bakan Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa’ya baskınına kınama

Suudi Arabistan, Katar, BAE ve Ürdün İsrail’in Mescid-i Aksa’ya Baskınını Kınadı

Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Ürdün, İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in işgal altındaki Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesini kınadı. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa avlusuna baskın yapması ve İsrail güçlerinin Suriye’nin güneyine saldırısı da dahil olmak üzere devam eden İsrail ihlallerinin reddedildiğini ve kınandığını açıkladı.

Katar Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Mescid-i Aksa’ya yapılan baskının en güçlü ifadelerle kınandığı belirtildi. BAE Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa’ya baskınının kabul edilemez provokatif bir adım olduğu vurgulandı. Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa’ya baskınının kabul edilemez provokatif bir adım olduğu belirtildi.

İsrail’in Mescid-i Aksa’daki sistematik uygulamalarının, dünya çapındaki Müslümanların duygularının açık bir ihlali ve provokasyonu temsil ettiği kaydedilen açıklamalarda, Suriye’deki askeri operasyonların devamının Suriye’nin güvenlik ve istikrarını yeniden kazanma şansını daha da sabote etme girişimleri olarak nitelendirildi.

Mescid-i Aksa’ya İlişkin Statüko

Ürdün, 1994’te İsrail ile imzaladığı Vadi Araba Anlaşması uyarınca Kudüs’teki dini işlerden sorumlu ülke olarak kabul ediliyor. Yine 2013’te Ürdün Kralı 2. Abdullah ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas arasında imzalanan anlaşmaya göre, Kudüs ve oradaki kutsal mekanların savunulması ve vesayet hakkı da Ürdün’e verildi. Anlaşmaya göre Mescid-i Aksa; Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor.

Related Posts

Ferdi Zeyrek’in adı Turgutlu’daki spor kompleksinde yaşayacak

Turgutlu Belediye Meclisi’nin temmuz ayı toplantısında alınan kararla Selvilitepe Mahallesi’nde yapımı devam eden spor kompleksine elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Ferdi Zeyrek’in adı verildi. –

Suriye’ye kritik zirve için davet geldi

Kremlin, Suriye yönetimini Rusya-Arap Zirvesi’ne davet etmeye hazırlanıyor. Peskov, ilişkilerin süreceğini ve Suriye’de çıkarları olduğunu vurgularken, Trump’ın yaptırımları kaldırma kararını da egemen bir tercih olarak değerlendirdi.

DEM Parti TBMM Grup Toplantısı

DEM Parti TBMM Grup Toplantısı

Bütün telefonlar aynı anda çalacak! Acil durum alarm sistemi test ediliyor

İngiltere Hükümeti, ülke genelinde savaş hazırlığı çağrısı yaparken, iki yıl aradan sonra Acil Durum Alarm Sistemi’ni yeniden test etmeye hazırlanıyor. Bu test sırasında, tüm İngiliz vatandaşlarının telefonlarına yüksek sesli bir alarm mesajı gönderilecek.

İtalya’dan tarihi karar: 2028’e kadar 500 bin yabancı işçiye vize!

İtalya, işgücü krizini aşmak için yasal göç yollarını açıyor. Meloni hükümeti, 2026-2028 arasında AB dışı ülkelerden 500 bine yakın kişiye çalışma vizesi verecek.

Elazığ’ın Maden ilçesinde örtü yangını söndürüldü

Elazığ’ın Maden ilçesine bağlı Sağrılı köyü Zafran mezrası kırsalında çıkan örtü yangını, ekiplerin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında bir köy evi zarar gördü, can kaybı yaşanmadı.