Son dakika… Gazeteci Barış Pehlivan’a hapis cezası

Gazeteci Barış Pehlivan’a 1 Yıl 3 Ay Hapis Cezası

Gazeteci Barış Pehlivan, hakkında açılan davadan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Pehlivan, cezayı sosyal medya hesabından duyurarak şunları söyledi:

“Bugün aldığım 1 yıl 3 ay hapis cezası hakkında biraz bilgi vermek istiyorum. Kilis Adliyesi’nde görev yapan bir savcı var. Bu savcı, daha önce AKP’nin Şehitkamil ilçesinde başkanlık yapmış ve trafikte bir kişiyi silahla yaralayarak tanınmıştır. Ayrıca, FETÖ bağlantılı olduğu ortaya çıkan ve 15 Temmuz’da kapatılan Müdafaa Demokrasi ve Hukuk Derneği üyesi olan bir kişidir.”

Pehlivan, savcıyla iletişime geçip kendisiyle ilgili bir haber yapacağını ve sorular soracağını belirttiğini fakat savcının şikayetçi olmasıyla dava sürecinin başladığını dile getirdi. Pehlivan’ın haberine cevap veren savcının mesai arkadaşları tarafından yargı süreci devam ettirildi ve sonunda hapis cezası verildi.

Bu süreçte İstanbul’da yaşayan ve gazetecilik yapan Pehlivan’a hapis cezası Kilis’te verildi. Pehlivan, suçlamaları kabul etmese de “haberleşmenin gizliliğini ihlal” suçundan cezalandırıldı. Bu durum karşısında Pehlivan, adalet sistemindeki çelişkileri ve yaşadığı haksızlığı vurguladı.

Savcının arkadaşı olan hakim tarafından bazı haklarına yasak getirilen Pehlivan, hukuk sistemindeki ironiyi ve çelişkileri de eleştirdi. Ancak, Pehlivan, yaşadığı zorluklara rağmen geleceğe umutla bakma konusunda kararlılığını da belirtti.

Bu süreçte yaşananlar, gazetecilerin karşılaştığı zorlukları ve adalet sistemindeki güçlükleri bir kez daha gündeme getirdi.

Related Posts

Zehirle gelen umut! Bilim insanlarını şaşırttı, 650’den fazla kez ısırıldı! ‘Yıllardır bunu bekliyordum, harika bir duygu’

Yılan sokmaları her yıl dünya genelinde on binlerce can alıyor, yüz binlercesini ise sakat bırakıyor. Ancak Amerika Birleşik Devletleri’ndeki sıra dışı bir adam, kendisini defalarca zehirli yılanlara ısırtarak insanlık için devrimsel bir panzehirin önünü açtı.

Zeynep’i boğarak öldüren annesine verilen ceza bozuldu

İzmir’de kızı Zeynep Vural’ı (29) boğarak öldürdüğü suçlaması ile ‘tahrik’ ve ‘iyi hal’ indirimi uygulanarak 18 yıl 4 ay hapse çarptırılan Ayşe Vural’ın (61) cezası, Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi tarafından fazla ceza tayininde bulunulduğu gerekçesiyle bozuldu.

Trump’tan özel istek Erdoğan’dan talep etti: ‘Bir tek sizin sözünüzü dinler’

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının bitirilmesi için Erdoğan’dan yardım istedi. Bölge ülkelerinin liderleri ise, Erdoğan’ın Trump üzerindeki etkisini kullanmasını isteyerek, “Trump’ın sözünü dinleyeceği tek Müslüman lider sizsiniz” dedi.

Kennedy suikastına ilişkin 60 bin belge erişime açıldı

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Tulsi Gabbard, eski Başkan John F. Kennedy’nin kardeşi ve ABD Adalet Bakanı Robert F. Kennedy’nin 1968’deki suikastına dair 60 bin yeni belgenin yayınlandığını açıkladı.

5 el ateş etti, kanlar içinde yerde bırakıp kaçtı!

BEŞİKTAŞ’ta sabaha karşı eğlence mekanında başlayıp sokağa taşan kavgada Z.E.(24) isimli kişi silahla ağır yaralandı. Sokakta 5 adet boş kovan tespit edilirken ekipler, şüpheli S.Y.’yi olayda kullandığı silah ile birlikte Küçükçekmece’de yakaladı.

Kayınpederini öldüren damat tutuklandı

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde kendisini silahla yaralayan kayınpederi Turan Kılıçkan’ı (64) 15 bıçak darbesiyle öldüren Yusuf Osman Acar (38) tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.