Rusya’dan Moldova’ya doğal gaz ambargosu

Gazprom, Moldova’nın Borçlu Olduğu Gaz İçin Sınırlama Getiriyor

Gazprom’un yazılı açıklamasına göre, Moldova’nın ithal ettiği Rus gazı için borcunu ödemediği belirtiliyor. Moldovagaz şirketinin Gazprom ile sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmediği vurgulanıyor. Açıklamada, “Bu sebeple, sözleşme hükümlerine göre, 1 Ocak 2025’ten itibaren Gazprom, Moldova’ya günlük 0 metreküp doğal gaz sevkiyatını sınırlayacak” deniyor.

Gazprom, Moldova’ya yılda yaklaşık 2 milyar metreküp doğal gaz sevk ediyordu ancak borç nedeniyle sınırlama getiriliyor. Bu karar, Ukrayna savaşı sonrasında Rusya ile Avrupa arasındaki doğal gaz ticaretinin durmasının ardından alınıyor.

Related Posts

Avusturya’nın batısında küçük uçak düştü

Almanya’dan kalkan küçük uçak, Avusturya’nın Salzburg eyaletinde araziye çakıldı. Uçakta bulunan 4 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

AKOM İstanbulluları uyardı! Sıcaktan kavrulacağız

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM), İstanbulluları 5 Temmuz ile 9 Temmuz tarihleri arası için uyardı. Bu tarihler arasında sıcak hava dalgası bunaltacak

İran Genelkurmay Başkanı’ndan İsrail saldırılarına ilişkin açıklama

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Abdurrahim Musevi, İsrail’in saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, İran’ı bölmeyi planlayanların başarısız olduğunu ve kazanan tarafın İran milleti olduğunu söyledi.

Gazze belgeselinin yapımcısı BBC’yi kendisini susturmaya çalışmakla suçladı

Gazze’de görev yapan sağlık çalışanlarını konu alan ve İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin yayınlamaktan vazgeçtiği belgeselin baş yapımcısı Ben de Pear, kurumu kendisini ve ekibini susturmaya çalışmakla suçladı.

Güneş yakıp kavuracak! İstanbul Valiliği saat vererek uyarı yaptı: Dışarıya çıkmayın!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5-12 Temmuz tarihleri arasında hava sıcaklıklarının ülke genelinde 4-6 derece artacağını duyurdu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, orman yangınlarına karşı vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.

Gazze’de ateşkes hakkında Hamas’tan yeni açıklama

Hamas’tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarının sona ermesi ve insanı yardımların serbestçe geçişinin sağlanması konusunda kararlı olunduğu belirtilerek, Gazze Şeridi’nde ateşkes için arabulucuların sunduğu …