Menzil’de miras krizinde ‘Ali Erbaş’lı gönderme: Şimdi de ultra lüks villa polemiği

Menzil tarikatının eski lideri vefat ettikten sonra ortaya çıkan miras paylaşım anlaşmazlığı, tarikat içinde bölünmelere yol açtı. Yaşanan iç çekişmeler, üç kardeş arasında başlayan mülkiyet krizine dönüştü. Süreç, Türkiye sınırlarını aşarak Avrupa’daki vakıf ve şirketlere kadar uzandı.

İNGİLTERE’DEKİ DERGÂHLAR İÇİN HUKUK MÜCADELESİ BAŞLADI

Abdulbaki Erol’un 2023 yılındaki vefatından sonra oğulları Saki, Fettah ve Mübarek Erol arasında mal paylaşımı konusunda anlaşmazlık çıktı. Yaşanan gelişmeler neticesinde, Londra ve Liverpool’daki dergâh mülklerinin tapu devir işlemleri gündeme geldi. İddialara göre, Mübarek Erol, Londra merkezli bir gayrimenkul şirketi kurdu. Bu şirket aracılığıyla, söz konusu dergâh mülklerinin değerinin oldukça altında bir bedelle devralındığı öne sürüldü. İngiliz mahkemesinin yaptığı hukuki inceleme sonucunda bu tapu devir işlemi askıya alındı. Mübarek Erol ve kardeşi Emin Erol hakkında, nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla dava açıldı.

DİYANET HUTBESİNE YAPILAN ATIF DİKKAT ÇEKTİ

Kardeşler arasındaki hukuki süreç devam ederken, büyük kardeş Saki Elhüseyni’nin yaptığı bir açıklama gündeme geldi. Cumhuriyet’in haberine göre, Saki’nin demeç ve açıklamalarının yayımlandığı “Ahlat Otağı” adlı sosyal medya hesabından, Diyanet’in 15 Ağustos’ta cemilerden okuttuğu “Kul hakkı ateşten gömlektir” hutbesine atıfta bulunarak sosyal medya üzerinden paylaşım yaptı. Saki Elhüseyni, miras hakkının kendi rızası olmadan kullanıldığını ve bu durumu helal etmediğini ifade etti. Açıklamasında, kız kardeşlerinin miras hakkı konusunda yaşadığı problemleri dile getirdi.

Hutbeyi hatırlatmasının ardından Saki’nin konuya ilişkin şu açıklamaları yaptığı aktarıldı: “Kız kardeşlerime miras yeri vermeyeceklerdi, direndim. Miras hakkımı rızam olmadan kullanıyorlar, helal etmiyorum. Kardeşlerim, mirastan şeren (İslam hukukunca) kura çektiğimiz yerleri bile vermediler.”

VİLLA İDDİALARI MİRAS KRİZİNE KARIŞTI

Saki Elhüseyni, miras anlaşmazlığına dair bir başka iddiayı daha gündeme taşıdı. Babalarının vefatının ardından, kardeşi Mübarek Erol’un 400-500 milyon liralık meblağlarda değere sahip bir villa inşa ettirdiğini öne sürdü. Saki Elhüseyni, villanın yapımında kullanılan kaynağın kökenine dair sorular sordu. Bu kaynağın, taraftarlardan toplanan bağışlar olması durumunda bunun kamu malı sayılması gerektiğini, miras kaynaklı olması durumunda ise kendi izni olmadan harcama yapılamayacağını belirtti.

Related Posts

Zelenski: Rusya’ya saldırılarda kendi silahlarımızı kullanıyoruz

Ukrayna lideri Zelenski, Rusya topraklarına yönelik saldırılarda yalnızca ülke içinde üretilen uzun menzilli silahların kullanıldığını açıkladı.

Dünya bu anları konuşuyor! Romanya’daki canlı kura çekiminde şaibe iddiaları

Romanya Kupası play-off turu kura çekiminde yaşanan görüntüler tüm dünyada gündem oldu. İlk eşleşmenin belli olduğu kura çekimi sırasında, federasyon yetkilisinin hareketleri ‘canlı yayında şaibe’ yapıldığı şeklinde yorumlandı. Kurayı çeken Bodescu’nun 24 takımlık kaseye attığı son topu yeniden çektiği görüldü. Futbolseverler, bu kura çekimini ağır şekilde eleştirdi.

Eski MKE Yönetim Kurulu Başkanı’na casusluktan gözaltı

Makina Kimya Enstitüsü’nün (MKE) eski Yönetim Kurulu Başkanı Avukat İsmet Sayhan, suç örgütü üyeliği ve casusluk suçlarından gözaltına alındı.

AKP’li başkandan Samyeli’ye çirkin sözler

AKP’li Trabzon, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, X hesabı üzerinden Defne Samyeli’nin “Türkiye’de yaşamak, yağlı kazığa tırmanmak gibi” sözlerine “oturmaktan iyidir” şeklinde yanıt verdi.

Polisten sokaklarda şok denetim

İstanbul Sarıyer’de Genel Bilgi Taraması (GBT) yapılarak onlarca araç ve motosiklet denetlendi.

Hem otobüse almadı hem üzerine sürdü

Köpeğiyle belediye otobüsüne binmek isteyen genç kadın, şoförün sert tepkisiyle karşılaştı. Otobüse alınmayan kadın plakayı almak isterken aracın hareket etmesiyle şoför kadına çarptı.