LUNA ve LUNC Coin Düşüyor! Başbakan’ın LUNA Yatırımı Açığa Çıktı!

Karadağ Başbakanı’nın Terra LUNA Coin’in ilk yatırımcılarından biri olduğu ortaya çıktı. Muhalefet, Başbakan’ın istifasını istiyor. Bu gelişmelerin ortasında Terra CEO’sunun büyük LUNC ve USTC yakımını doğrulamasının ardından balinalar ve diğer yatırımcıların token satmaya başladı.

Karadağ Başbakanı’nın LUNA Coin yatırımı ifşa oldu!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, Terra’nın kurucusu ve CEO’su Do Kwon’un ekosistemin çöküşünün ardından Karadağ’a kaçtı. Karadağlı günlük gazete Vijesti, New York Güney Bölgesi ABD Bölge Mahkemesi’ne sunulan bir Excel veri seti, Başbakan Milojko Spajić’in 2018 Nisan’da kurulduğunda tartışmalı kripto firmasının 81 erken yatırımcısından oluşan bir listede 16. yatırımcı olduğunu ortaya çıkardı. Veriler, şirketleri ve bireysel yatırımcıları içerirken, başbakanın 17 Nisan 2018’de her biri 10 sentten 750 bin LUNA Coin satın aldığını gösteriyor. Bu nedenle Kwon’un cezai kovuşturmadan kaçmak için Karadağ’ı bir yer olarak seçtiği iddia ediliyor.

Milojko Spajic, 2018 yılında LUNA’ya 75.000 dolar yatırım yaparak 0,10 dolardan 750.000 token satın aldı. Token fiyatı 2022’de 119 doların üzerine çıktığında, yatırımı 90 milyon dolar değerine ulaştı. Spajic’in bu tokenleri satıp satmadığı belli değil. Muhalefet partisi Spajic’in istifasını istedi. Spajic’in bu yatırımı başbakan olmadan önce yaptığını ve Citi ve Goldman Sachs gibi kurumlarda ve Singapur’da bir girişim sermayesi fonunda ortak olarak çalışarak küresel bankacılık alanında geniş bir geçmişe sahip olduğunu belirtmek gerekiyor. Milojko Spajic, eski başbakan Zdravko Krivokapić döneminde 2020 yılının sonlarında Maliye Bakanı olarak kabineye katıldı.

Terra ekosisteminde 6,5 milyar dolarlık LUNC yakımı gerçekleşti

Terra Luna Classic, büyük cüzdanların LUNC tokenlerini satması nedeniyle son 24 saat içinde 6,5 milyardan fazla LUNC’nin yakıldığını gördü. Bu da topluluktaki endişeleri artırdı. Hareket, Terraform Labs CEO’su Chris Amani’nin dün TFL ve LFG cüzdanlarında tuttukları LUNC ve USTC’yi yakmayı onaylamasının ardından geldi. LUNC satan büyük cüzdanlar ve merkezi kripto borsalarındaki cüzdan hareketleri, son 24 saat içinde LUNC yakma sayısının 6,5 milyarın üzerine çıkmasına neden oldu. Bu durum, LUNC’un toplam arzında ve dolaşımdaki arzında büyük bir düşüşe ve topluluk havuzundaki LUNC’da bir artışa katkıda bulundu.

LUNC işlem hacimleri 24 saat içinde %600’den fazla artarak çok sayıda trader ve yatırımcı tarafından alım satım yapıldığını gösterdi. Terraform Labs CEO’su Chris Amani’nin Terra Classic topluluğuna TFL ve LFG cüzdanlarındaki LUNC ve USTC’nin yakılacağını doğrulamasından saatler sonra satış gerçekleşti. Hatta firmanın bir şekilde herhangi bir cüzdana erişimi yoksa, Terra Classic topluluğu tarafından LUNC ve USTC’yi tutan cüzdanları kara listeye almayı ve yakmayı kabul etti.

LUNC ve USTC fiyatları düştü

Terra Luna Classic ekosistem tokenleri, balinaların ve diğer yatırımcıların LUNC’u satmasıyla büyük bir düşüş yaşadı. Satışa rağmen Terra Luna Classic üyeleri, Tax2Gas uygulamasının da üzerinde çalışıldığı LUNC fiyatının gelecekte artacağına dair güvenlerini dile getirdiler. LUNC fiyatı son 24 saatte %19’un üzerinde düştü. Böylece, token fiyatı 0.00007486 dolara geriledi. Bu arada LUNA Coin fiyatı da düşüş gördü. Token, son 24 saat içinde %4,36 kayıpla 0,41 dolara geriledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx