Lübnan basını: Esad ailesinden 2 kişi gözaltına alındı

Beşar Esad’ın Kuzeni Refik Hariri Uluslararası Havalimanı’nda Gözaltına Alındı

Beşar Esad’ın kuzeni Dureyd Esad’ın eşi ve kızının Beyrut’taki Refik Hariri Uluslararası Havalimanı’nda gözaltına alındığı duyuruldu.

Lübnan basınına yansıyan haberlerde, söz konusu kişilerin sahte Suriye pasaportuyla Lübnan’dan çıkmaya çalıştığı için gözaltına alındığı bildirildi.

Beşar Esad’ın amcası Rıfat Esad’ın oğlu olan Dureyd’in ailesinin daha önce de Lübnan’da mı ikamet ettiği yoksa Esad yönetiminin devrilmesinin ardından mı Lübnan’a geldiği bilinmiyor.

Konuya ilişkin Lübnan makamlarından resmi bir açıklama yapılmadı.

Beşar Esad’ın amcası Rıfat Esad (86), Hafız Esad’ın yardımcılığı görevinde bulunmuştu.

Fransa’da 2021’de yolsuzluk ve Suriye devlet fonlarının yasa dışı kullanımından suçlu bulunan Rıfat Esad 4 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Suriye basınında çıkan haberlerde 2021’de Beşar Esad’ın af kararının ardından amcasının Şam’a döndüğü ifade edilmişti.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Trump’ın ‘çocuk kavgası yorumuna Krelim’den sert yanıt

Trump’ın Ukrayna savaşını “çocuk kavgasına” benzetmesine Kremlin’den sert yanıt geldi. Moskova, savaşın Rusya’nın güvenliği ve geleceği açısından bir “varoluş meselesi” olduğunu vurguladı.

Erzurum’da 53 düzensiz göçmen yakalandı

Erzurum’da yasa dışı yollarla yurda girdiği belirlenen 53 düzensiz göçmen, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin çalışmaları sonucu yakalandı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında sürdürülen denetimlerde, farklı uyruklardan çok sayıda kişi tespit edilerek gözaltına alındı

Trump’tan ortalığı karıştıracak Elon Musk açıklaması!

Ayrıntılar birazdan…

Cumhurbaşkanına Hakaretten tutuklanan Av. Burak Saldıroğlu hakkında yeni gelişme

“Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanan avukat Burak Saldıroğlu’nun tutukluluk halinin devamına karar verildi

Saldırıya uğrayan akademisyen Cenk Yiğiter’den açıklama

Evinin yakınlarında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan akademisyen Cenk Yiğiter, “Organize bir saldırıda sadece tetikçi tutuklu. Gözcü, silah ticareti yapma şüphelileri adli kontrol ile serbest. Neden? Hapishanelerde anayasal haklarını kullanan öğrencilerden, siyasetçilerden, gazetecilerden yer kalmadığı için mi?” diye sordu.

Yapay zeka sanılan uygulama 700 Hintli çıktı: Paralar havaya gitmiş, herkes pişman

Yapay zekâ devriminin ortasında, sektörün güvenilirliğini sarsacak bir skandal patladı. Londra merkezli Builder.ai, yapay zekâ destekli yazılım geliştirme platformu olduğunu iddia ederek aralarında Microsoft ve Katar Yatırım Otoritesi’nin de bulunduğu dev yatırımcılardan yüz milyonlarca dolar fon topladı. Ancak perde arkasında bambaşka bir gerçek vardı.