KOSGEB’in finansal destek üst limiti yükseltildi

Resmi Gazete’de Cumhhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, KOSGEB tarafından sağlanan finansal desteklerin 3 milyon TL olan üst sınırı yükseltildi.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Geliştirilmesi ve Desteklenmesi Amacıyla KOSGEB Tarafından Uygun Koşullarda Finansal Destek Sağlanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Karara göre; KOSGEB’in sağladığı finansal desteğin üst sınırı, 3 milyon TL’den 10 milyon TL’ye çıkarıldı.

KOSGEB İSTİHDAM KORUMA DESTEK PROGRAMI BAŞVURULARI BAŞLADI

Tekstil, giyim, deri ve mobilya imalatı sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ sınıfındaki işletmelere, çalışan başına aylık 2 bin 500 lira geri ödemesiz destek sağladıklarını belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Sanayicilerimizin yanında olmaya, üretimi ve istihdamı desteklemeye devam edeceğiz. Başvuru tarihi: 31 Ocak – 31 Mart 2025” dedi.

Detaylarına “kosgeb.gov.tr” internet sitesinden ulaşılabilecek destek için başvurular da söz konusu site üzerinden yapılabilecek.

Related Posts

Vergi ödemeyen iş insanının evindeki ayakkabı kutusundan Euro’lar çıktı

Almanya’da bir iş insanın evinden ayakkabı kutusu içinde yüz binlerce Euro çıktı. Yapılan incelemelerde iş insanının vergi ve sağlık sigortası primini ödemediği öğrenildi.

‘İşçiler greve hazırlanıyor, iş dünyası sesini yükseltiyor’

Merkez Bankası (MB), Para Politikası Kurulu (PPK) 19 Haziran toplantısında politika faizini yüzde 46’da gecelik borç verme faizini yüzde 49’da sabit tuttu. İran-Irak savaşıyla artan jeopolitik, ekonomik riskler ve makro göstergelerdeki negatif …

Orta Doğu’dan petrol akışının kesilmesi Çin’e zarar verecek

İsrail’in İran’a saldırıları ve İran’ın misillemesiyle tırmanan gerilimin Orta Doğu’dan dünya pazarlarına petrol akışını engellemesi halinde bundan en fazla zarar gören ülkelerden biri Çin olacak.

Türkiye’nin “en güçlü” gayrimenkul yatırım şirketleri açıklandı

Emlak Konut GYO, “Türkiye’nin En Güçlü 10 Gayrimenkul Yatırım Şirketi” başlıklı araştırmada, 204,9 milyar liralık toplam varlıkla ilk sırada yer aldı.

ABD’nin ticari ham petrol stokları 11,5 milyon varil azaldı

ABD’nin ticari ham petrol stokları, geçen hafta önceki haftaya göre 11 milyon 500 bin varil azaldı.

ING bir yıl sonraki dolar ve euro tahminini açıkladı

ING, Türk lirasının önümüzdeki aylarda kademeli değer kaybını sürdüreceğini öngörürken, doların 1 ay içinde 40,15 TL’ye, euronun ise 45,77 TL’ye ulaşmasını bekliyor. Kur tahminlerinde jeopolitik riskler ve enflasyon görünümü belirleyici rol oynarken döviz kurunun bir sene sonra göreceği tahminlerini de açıkladı.