Kanada Başbakanı Carney, “Altın Kubbe”ye katılmak için ABD ile görüştüklerini açıkladı

Kanada Başbakanı Mark Carney, AltınKubbe (Golden Dome) Savunma Sistemine Katılmak İçin ABD ile Görüşüyor

Kanada Başbakanı Mark Carney, ABD ile AltınKubbe adı verilen savunma sistemine katılmak için görüşmelerin devam ettiğini açıkladı. Ottawa’da basın mensuplarıyla bir araya gelen Carney, ABD Başkanı Donald Trump’ın duyurduğu bu savunma sisteminin Kanada için koruma sağlayabileceğine inandığını belirtti.

Carney, yakın gelecekte uzaydan gelebilecek füze tehditlerine karşı tedbirli olunması gerektiğini vurguladı. Kanada olarak bu konuda ABD ile işbirliği yapmanın yanı sıra diğer seçenekleri de değerlendirdiklerini ifade etti.

ABD Başkanı Trump tarafından duyurulan AltınKubbe savunma sistemi, yeni nesil teknolojileri kapsayacak ve kara, deniz ve uzayda kullanılmak üzere tasarlanacak. Sistem yaklaşık 175 milyar dolara mal olacak ve hayata geçirilmesi için 3 yıl gibi bir süre öngörülüyor.

Trump ayrıca, Kanada’nın da bu projenin bir parçası olmak istediğini ve kendileriyle görüşmelerin sürdüğünü belirtti. Kanada da güvenliğini sağlamak adına bu tür uluslararası işbirliklerinin önemine vurgu yapıyor.

Haberin detayları için buraya tıklayabilirsiniz.

Related Posts

Skandal olay: Okul gezisine giden kız öğrenciler otel odasında taciz edildi

Bolu’nun Abant Gölü Milli Parkı’nda geçen yıl 11 Mayıs’ta yaşanan skandal olayda, Giresun’un Espiye ilçesinden okul gezisi için gelen 8’inci sınıf öğrencisi E.T. (14), otel odasında öğretmeni G.Y. (42) tarafından taciz edildiğini iddia etti. Gözaltına alınan öğretmen G.Y., savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevden alındı. Ancak aradan 14 ay geçmesine rağmen iddianame hazırlanmaması, ailenin tepkisine neden oldu.

CHP’li Karabat’tan Mehmet Şimşek’e yanıt: Sen ve hizmet ettiğin Saray gittiği gün en kötüsü geride kalacak!

CHP’li Karabat’tan Mehmet Şimşek’e yanıt: Sen ve hizmet ettiğin Saray gittiği gün en kötüsü geride kalacak!

Suriye’de kilisede korkunç patlama: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Suriye’nin başkenti Şam’daki bir kilisede patlama meydana geldi. Patlamada çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.

YKS’den sahile koştu

Antalya’da hava sıcaklığı 33 dereceye ulaşırken, sahiller yerli ve yabancı tatilcilerle doldu. Özellikle Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonrası sınav stresini atmak isteyenler de sahile geldi.

İşte İran’ın nükleer tesis noktaları: Bir tanesi burnumuzun dibinde

İsrail ile İran arasındaki çatışmalara dün gece ABD de dahil oldu. ABD’nin İran’daki üç nükleer tesise saldırı düzenlemesinin ardından İran’daki nükleer tesislerin konumları iyice önem kazandı…

BM Genel Sekreteri Guterres: “Bu çatışma kontrolden çıkmak üzere”

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres, ABD’nin İran’a yönelik hava saldırısı sonrası yaptığı açıklamada, “Bugün ABD’nin İran’a karşı güç kullanımından ciddi şekilde endişe duyuyorum. Bu, zaten uçurumun kenarında olan bir bölgede tehlikeli bir tırmanıştır ve uluslararası barış ve güvenliğe doğrudan bir tehdittir” dedi.