İstanbul’da deprem endişesi: Bazı vatandaşlar bu geceyi de dışarıda geçirdi

İstanbul’da geçtiğimiz Çarşamba günü meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem ve ardından yaşanan artçı depremler, bazı İstanbul sakinlerini sokaklara itmeye devam ediyor.

Dün akşam saatlerinde yaşanan 4.3 büyüklüğündeki artçı sarsıntının yol açtığı panik sonrasında, önceki iki geceyi sokakta geçiren bazı insanlar, bu geceyi de dışarıda geçirmeyi tercih etti. Bahçelievler’deki Sanayi Caddesi yanındaki boş arazi ve Kuleli Parkı, geceyi dışarıda geçirmek isteyen insanlarla dolup taştı. Aileler çadır kurarken, bazıları arabalarında uyumayı tercih etti. Soğuğa karşı önlem olarak ateş yakıldı.

“KORKUYORUZ, ARTÇILAR DEVAM EDİYOR”

Geceyi dışarıda geçiren Muhammet Bilgin, “2 gecedir dışarıda kaldık. Korkuyoruz, artçı depremler devam ediyor. Evimizde ve binada çatlaklar var.” dedi. Mehmet Ecer ise, “Evde hafif çatlaklar oluştu, yan bina ile ayrışma yaşandı. Bu nedenle endişelendik.” dedi. Geçmişteki depremlerden etkilenen insanlar, artçı depremler sonrasında sokaklara çıkıyor.

Yabancı uyruklu Naif El Abesan, 12 yıldır Türkiye’de olduğunu ve deprem sonrası çocuklarıyla evlerine gitmek istemediklerini belirtti. Kızının korkusu nedeniyle okula gidemediğini ve ailecek çadır ve odunla geceyi geçirmeye karar verdiklerini söyledi.

Ferdi Göçer ve ailesi, eski binalarda yaşadıkları için artçı depremlerden etkilenerek boş araziye geldiklerini dile getirdi. Şu anda araçlarında ve yerde yattıklarını belirten Göçer, çadırlarının olmadığını ve hava şartlarına bağlı olarak yağmur yağarsa eve döneceklerini söyledi.

Kuleli Parkı’nda kalan insanlara İstanbul Büyükşehir Belediyesi yardım araçları tarafından sandviç ve meyve suyu dağıtıldı.

Related Posts

Pikaba arkadan çarpan otomobil sürücüsü öldü

Tekirdağ’da pikaba arkadan çarpan otomobilin sürücüsü öldü

Saray’dan referandum işareti!

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum sosyal medya hesabından paylaştığı, “Yeni Anayasa Gündemini Çarpıtma Gayretleri” başlıklı yazısında, “Referandumsuz yeni anayasa yapma senaryolarının hiçbir demokratik ve hukuki kıymeti yoktur” dedi.

Gazze’de ateşkes gerçekten yakın mı

Aylardır başarısızlıkla sonuçlanan Gazze’de ateşkes girişimlerinde bu defa daha olumlu bir hava esiyor. Havada hâlâ belirsizlikler olsa da analistler değişen şartlar nedeniyle ateşkes için şartların geçmişe göre daha uygun olduğu görüşünde.

Avusturya’nın batısında küçük uçak düştü

Almanya’dan kalkan küçük uçak, Avusturya’nın Salzburg eyaletinde araziye çakıldı. Uçakta bulunan 4 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

AKOM İstanbulluları uyardı! Sıcaktan kavrulacağız

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM), İstanbulluları 5 Temmuz ile 9 Temmuz tarihleri arası için uyardı. Bu tarihler arasında sıcak hava dalgası bunaltacak

İran Genelkurmay Başkanı’ndan İsrail saldırılarına ilişkin açıklama

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Abdurrahim Musevi, İsrail’in saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, İran’ı bölmeyi planlayanların başarısız olduğunu ve kazanan tarafın İran milleti olduğunu söyledi.