iOS 18 Yavaş Güç Adaptörü Konusunda Kullanıcıları Uyaracak

Apple, iOS 18 mobil işletim sistemi güncellemesi ile iPhone akıllı telefonunuzu yavaş bir güç adaptörü ile şarj ettiğinizde sizi uyaracak bir yenilik ekliyor. Özellik, Ayarlar uygulamasının Pil bölümü altında yer alacak.

Yavaş şarj süreleri, Pil ayarlarının son 24 saat veya son 10 gün içindeki pil kullanımını ve şarjı gösteren bölümünde turuncu bir çubukla gösterilecek. Bu özelliği vurgulayan bir Redditor, 5W kablosuz güç adaptörü ile şarj ettikten sonra yavaş şarj bildirimini almış durumda. Tam olarak neyin “yavaş” olarak değerlendirildiği belli değil ancak bu tanım, yavaş şarj hızlarını gören ve bunun nedeninden emin olmayanlar için kullanışlı olacak.

Birçok kablosuz şarj cihazı, Qi hızları veya daha düşük hızlarla sınırlıyken MagSafe olduğunu iddia ediyor. Bu özellik, iPhone kullanıcılarının cihazlarının neden optimum hızda şarj olmadığını anlamalarına yardımcı olacak. Yavaş bir güç adaptöründen şarj ederken ise bir uyarıyı etkinleştirme seçeneği görünmüyor.

Yavaş şarj bildirimlerine eşlik eden dokunulabilir bir bilgi düğmesi de mevcut olsa da şu anda bu henüz mevcut olmayan bir destek belgesine yönlendirme yapıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx