İHH Gazze İçin Protesto Düzenledi

Eskişehir İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği üyeleri, ABD ve İsrail’in Gazze’ye ilişkin tutumunu protesto etti.

Reşadiye Camii’nde toplanan grup adına açıklama yapan Eskişehir İHH İnsani Yardım Derneği İl Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Halim Özkan, İsrail’in Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından uluslararası kararlara rağmen Gazze’de işgale devam ettiğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail zulmüne arka çıktığını savunan Özkan, şöyle konuştu:

“Gazze’yi satın almaktan, Gazze’yi ABD yetkisi altına almaktan söz ederken, kanlı ve karanlık iş birlikleriyle, binlerce kilometre öteden Orta Doğu’yu dizayn etmeye çalışıyor. On yıllardır İsrail’in zulümlerine karşı topraklarını koruyan, zilleti kabul etmeyen, zorbalığa boyun eğmeyen Filistinlilerin, kendi toprakları olan Gazze’den çıkararak başka ülkelere gönderilmelerinin planları yapılıyor. Bu gerçekleşmeyecek hayalin sahiplerine sesleniyor ve diyoruz ki: Gazze dün olduğu gibi bugün de Filistinlilerindir, yarın da Filistinlilerin olacaktır.”

Yapılan duanın ardından basın açıklaması sona erdi.

Related Posts

Sabiha Gökçen’e iniş yapan uçaklara deprem uyarısı

İstanbul’da saat 20.33’de meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki depremin ardından Sabiha Gökçen Havalimanı’nda iniş yapan uçaklara, ‘Ufak bir deprem oldu’ bilgilendirmesi yapıldı. İniş yapan uçaklar, pist kontrolü yapılması için havada bekletildi.

Trump’tan İran’a gözdağı: Anlaşma yapamazsak, savaşa girebilirim

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile gerçekleştirilen nükleer konulu müzakerelere ilişkin açıklamalarda bulunarak, “Eğer bir anlaşma yapamazsak, oldukça istekli bir şekilde savaşa girebilirim. Eğer anlaşma sağlayamazsak, öncülüğü üstlenen ben olacağım” dedi.

Sağlık Bakanlığı: Türkiye’de yerli sıtma vakası yok

Sağlık Bakanlığı, yürütülen çalışmalar sonucunda, Türkiye’de yerli sıtma vakasının görülmediğini, ancak sıtmanın yaygın görüldüğü ülkelerden gelenlerde veya bu ülkelere seyahat edenlerde sıtmanın tespit edilebildiğini bildirdi.

CHP’li Zeynel Emre’den Bakan Kurum’a ‘Kanal İstanbul ve Tsunami Riski’ ile ilgili soru önergesi

CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, 23 Nisan 2025’te meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından yeniden gündeme gelen Kanal İstanbul’un deprem ve tsunami riskiyle ilişkisini Meclis gündemine taşıdı. Emre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Bingöl’de 3 araç birbirine girdi: Yaralılar var

Bingöl’de 3 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 1’i ağır 6 kişi yaralandı.

Sırrı Süreyya Önder’in sağlık durumu nasıl?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, geçirdiği kalp krizinden dolayı 10 gündür yoğun bakımda. Tedavisine dair son durumu kızı Ceren Önder paylaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir