Dolarda kritik hafta

Geçtiğimiz hafta karışık seyrine ara veren dolar kuru, yeni haftanın ilk işlem gününde yukarı yönlü bir seyir sergiliyor.

Geçtiğimiz haftayı 32,35 seviyesinde tamamlayan kur, yeni haftanın ilk işlem gününde 08.05’te 32,45 seviyesinde bulunuyor. Geçtiğimiz haftaya göre 10 kuruşluk bir yükseliş gösteren kur, bugün hafif yukarı yönlü primleniyor.

Uzun bir süre 32,15 – 32,25 aralığında fiyatlanan kur, bu aralığı yukarı yönlü kırarak 32,40’lı seviyelerin üzerinde seyrediyor.

Dolar/TL kurunun 4 saatlik grafiği incelendiğinde; RSİ’nin 95 seviyesine gelerek doyum notasına ulaştığı ve fiyatın pivot kanalı üzerinde hareketlendiği görülüyor.

EURO/TL’DE SON DURUM

Euro/TL haftanın ilk işlem gününde aşağı yönlü bir eğilim sergiliyor. Son zamanlarda karışık seyir sergileyen Euro/TL yeni günde bir miktar aşağı yönlü eğilim sergiliyor.

Geçtiğimiz haftayı 34,88 – 35,58 TL aralığında tamamlayan Euro/TL bugün aynı saat diliminde 34,78 bandında bulunuyor.
Euro/TL’nin 4 saatlik grafiğine bakıldığında; 17,00 seviyesinde bulunurken, fiyatın pivot kanalı altında hareketlendiği görülüyor.

MAKRO EKONOMİK GELİŞMELER

Küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler para piyasaları üzerinde etkili oluyor. Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde piyasaların radarında, ABD tarafında açıklanan Tarım dışı İstihdam verisi bulunuyordu. Bu veri 272 bin ile beklentilerin üzerinde açıklandı. Bu durumda, dolar tarafı için pozitifi bir durum olarak algılandı. Beklentilerin üzerinde gelmesiyle beraber dolar endeksi küresel piyasalarda değer kazandı. Bu durumda, dolar kuru tarafında yükselişi tetikledi.

Ayrıca bu hafta ABD tarafında FED faiz kararı toplantısı takip edilecek. FED’in faizlerde değişikliğe gitmeyerek faizleri yüzde 5,50 seviyesinde sabit tutması bekleniyor. Yurtiçinde ise bugün sanayi üretimi ve işsizlik oranı verileri takip edilecek. Gelecek olan bu veri TL varlıkları üzerinde etkili olabilir.

YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx