MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin öncülüğünde başlatılan “Terörsüz Türkiye” çağrısıyla devam eden süreçte, terör örgütü PKK’nin kendini feshederek silah bırakma kararı alması üzerine terör örgütünün 2 gün içinde temsili olarak silahları bırakması bekleniyor.
Silahsızlanma sürecinin birkaç ay içerisinde tamamlanması öngörülürken, bu gelişmeyle birlikte DEM Parti büyük bir dönüşüm sürecine giriyor.
Halk TV’den Helin Yılmaz’ın haberine göre; silahların devreden çıkmasıyla DEM Parti yeniden yapılanmaya girecek, bu kapsamda hem parti adı hem de logosu değiştirilecek.
Parti yetkililerine göre, yeni isim ve logo yeni sürecin ve silahsız siyasi dönemin simgesi olacak. Ayrıca parti, yalnızca Kürt ve sol-sosyalist seçmen tabanına değil, Türkiye genelinde daha geniş bir seçmen kitlesine ulaşmayı amaçlıyor.
YENİDEN İNŞA SÜRECİ YAZ SONUNDA TAMAMLANACAK
Parti kaynakları, “yeniden inşa süreci” olarak adlandırılan bu süreci; yaz sonuna kadar devam etmesi beklenen çalışmalarla yeni siyasi söylem, kadrolar, iletişim dili ve ittifak stratejilerinde değişiklikler olarak tanımlıyor.
DEM Parti, yeni kimliğini bir büyük kongreyle duyurmayı planlıyor.
ÖCALAN’DAN “SİYASET ÖNE ÇIKACAK” MESAJI
İmralı görüşmelerinde terör örgütü PKK’nin lideri Abdullah Öcalan’ın, “Silahın değil siyasetin ve toplumsal barışın gücüne inanıyorum” mesajı verdiği öne sürülüyor. Öcalan’ın görüşleri, parti yol haritası için belirleyici olmaya devam edecek ancak “sivil siyaset” vurgusu daha da güçlenecek.
ÇOĞULCU BİR ÇATI PARTİ
Yeni yapılanma ile parti sadece Kürt siyasetinin değil; ekolojik, feminist, sosyal adaletçi ve çoğulcu bir çatı parti olarak yeniden konumlanmayı amaçlıyor.
YENİ İSİM İÇİN ÇOK SAYIDA ÖNERİ MASADA
Partinin yeni adı konusunda net bir karar henüz alınmamış durumda. Ancak “birlik”, “özgürlük”, “yeni yaşam” gibi kavramların öne çıktığı belirtiliyor. İsim ve logo belirleme süreci, bileşenlerle gerçekleştirilecek konferanslar ve bölgesel toplantılar sonucunda netlik kazanacak.