Bakan Yumaklı, 4. Tarım ve Orman Şurası Hazırlık Çalıştayı’nda konuştu Açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 4. Tarım ve Orman Şurası’na Hazırlanıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaklaşan 4. Tarım ve Orman Şurası’nda gelecek döneme yönelik tarım, orman ve su konularındaki perspektifin şekilleneceğini vurgulayarak, aldıkları kararların gelecek yıllara rehberlik edeceğini belirtti.

Yumaklı, 4. Tarım ve Orman Şurası Hazırlık Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada, şuranın “Türkiye Yüzyılı Bereketin Yüzyılı” temasıyla gerçekleştirileceğini açıkladı.

Üreticilere devletin sağladığı desteklerin Türkiye’yi tarım alanında önde gelen ülkeler arasına taşıdığını vurgulayan Yumaklı, Türkiye’nin 2023 hedeflerine de değinerek, 68,5 milyar dolar tarımsal hasıla ile Avrupa’da birinci, dünyada ise dokuzuncu sırada yer aldığını aktardı.

Yumaklı, sektörün geçen yıl 31 milyar dolarlık ihracat ile ekonomiye katkı sağladığını belirterek, “Türkiye Yüzyılı”nda tarım, orman ve su sektörünü “sürdürülebilirlik”, “verimlilik”, “kalite”, “kayıtlılık” ve “sektöre yatırım” şeklinde 5 ana eksen etrafında şekillendirdiklerini söyledi.

Yumaklı, geçen yıl planlı üretime geçtiklerini ve yeni destekleme modellerinin genç ve kadın girişimcilere yönelik destekleri artırdığını ifade etti.

“Dirençli tarım orman sektörü oluşturmak zorundayız”

Yumaklı, yeni hayvancılık yol haritasına dikkat çekerek, ithalatın sona erdirilmesi, üreticilerin maliyet etkin üretim imkanlarına sahip olmaları ve tüketicilerin uygun fiyatlarla ürünlere erişimlerinin sağlanması amacını belirtti.

Yumaklı, ayrıca tarım arazilerinin ekonomiye kazandırılmasının önemine değindiğini ve sektörde önemli düzenlemeler yapıldığını kaydetti.

Politikaların belirlenmesinde geleceğe dönük projeksiyonların önemine vurgu yapan Yumaklı, 5 yıl sonra gıda arz güvenliğini sağlamak ve rekabet gücünü korumak için artan üretim gerekliliğine işaret etti.

Yumaklı, küresel ısınmanın etkilerine karşı dirençli tarım orman sektörü oluşturulması gerektiğini belirtti.

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Vahit Kirişci ise şuranın kırsal kalkınma üzerine odaklanacak ve kentlere göçü engelleyerek kırsal kalkınmaya katkı sağlayacağını belirtti.

Şura kapsamında, 16 tematik başlıkta çalışma grupları oluşturulduğunu kaydeden Yumaklı, şuranın 5 ana başlıkta şekillendiğini bildirdi.

Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı ise politikaların belirlenmesinde tüm paydaşların görüş ve katkılarının önemine vurgu yaparak, şuranın ülkemizin tarım ve orman alanında gelecekteki yol haritasına katkı sağlayacağını belirtti.

Related Posts

Koca ilçede kala kala 7-8 kişi kaldı: Bittik biz

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki hal kapanma noktasına geldi. Hal esnafı iş yapamamaktan dert yanarken denetimsizlikten şikayet etti. Korsan ticarete denetim yapılmasını talep eden esnaf, “Eskiden şimdiki satışın 50- 60 katıydı, 100 katıydı belki …

Cumhurbaşkanı Erdoğan MÜSİAD’da konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuşuyor.

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 4 ayda 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” dedi.

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Türkiye’de kruvaziyer turizmi rotasında ilk sıra Kuşadası’nın

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu yılın ilk 4 ayında limanlara uğrayan kruvaziyer gemi sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37,4 artarak 169’a, kruvaziyer yolcu sayısının da yüzde 52,3 artışla 205 bin 758’e yükseldiğini bildirdi.

Bugün kritik gün: Piyasalar ABD-Çin görüşmelerine odaklandı

Bugün İsviçre’de yapılacak olan ABD-Çin müzakereleri öncesi küresel piyasalar karışık seyrediyor.