ABD’de enflasyon beklentisi 44 yılın zirvesine çıktı!

Amerikalı Tüketiciler Nisan Ayında Daha Düşük Güven Endeksi Gösterdi

Michigan Üniversitesi tarafından yapılan ölçümlere göre Amerikalı tüketicilerin güven endeksi, nisanda yukarı yönlü revizyonla 52,2 oldu. Bu, geçen aya kıyasla 4,8 puanlık bir azalış anlamına geliyor.

Nisan ayına ilişkin verileri açıklayan Michigan Üniversitesi, tüketicilerin mevcut finansal koşullara ilişkin değerlendirmelerini ölçen endekslerde de azalışlar olduğunu belirtti. Mevcut ekonomik koşullar endeksi 59,8’e, tüketici beklentileri endeksi ise 47,3’e geriledi.

Aynı dönemde kısa vadeli enflasyon beklentisi yüzde 6,5’e, uzun vadeli enflasyon beklentisi ise yüzde 4,4’e yükseldi. Bu beklentiler, son 44 yılın en yüksek seviyeleri olarak kaydedildi.

Tüketici Anketleri Direktörü Joanne Hsu, tüketicilerin endişeli olduğunu ve iş gücü piyasası beklentilerinin kasvetli olduğunu belirtti. Hsu, özellikle tüketicilerin gelecek yıl gelir artışı konusunda daha temkinli olduklarını vurguladı.

Hsu, tüketicilerin ekonomideki belirsizlikler ve enflasyon riskleri nedeniyle endişe yaşadıklarını ifade etti. Özetle, Amerikalı tüketicilerin nisan ayındaki güven endeksi, önceki aya göre düşüş gösterdi ve ekonomiye yönelik endişeler arttı.

Related Posts

Trump: Çin’den önemli bir adım gelmezse tarifeleri düşürmeyeceğiz

ABD Başkanı Donald Trump, Çin’den “önemli bir şey” alınmadığı sürece gümrük tarifelerinin düşürülmeyeceğini açıkladı. Piyasalarda tarifelere uyum sürecinin başladığını belirten Trump, yeni bir vergi ertelemesinin de gündemde olmadığını vurguladı.

Elektrikli otoda dengeler değişiyor: BYD, Tesla’yı solladı

Çinli elektrikli araç üreticisi BYD, 2025’in ilk çeyreğinde net karını yüzde 100’ün üzerinde artırarak 9,15 milyar yuan (yaklaşık 1,26 milyar dolar) seviyesine çıkardı. Aynı dönemde Tesla’nın net karı yüzde 70’in üzerinde düşüşle 409 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Bakan Yumaklı, Mardin’de Tuz Çalısı Üretim Tesisi’nde incelemelerde bulundu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Mardin’de, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Tuz Çalısı Üretim Tesisi’ni inceledi.

Cem Boyner’in babası, TÜSİAD’ın kurucularından Osman Boyner yaşamını yitirdi

Boyner Holding ve TÜSİAD’ın kurucularından, iş insanı Cem Boyner’in babası Osman Boyner 99 yaşında hayatını kaybetti.

Dev teknoloji şirketinin yeni adresi belli oldu: Çin dönemi sona eriyor!

ABD ile Çin arasındaki ticaret gerilimi teknoloji devlerini yeni arayışlara itiyor. Apple, üretimde rotayı Hindistan’a çevirmeye hazırlanıyor. Bu adım küresel elektronik dengelerinde değişime işaret ediyor.

Vatandaş faizden kaçtı, karta yüklendi: Kredi kartı harcamaları tarihinde bir ilk!

19 Mart’tan sonra yükselen ihtiyaç kredisi faizleri, vatandaşı kredi kartı ve kredili mevduat hesabına yöneltti. Bireysel kredi kartı bakiyesi ilk kez 2 trilyon lirayı aştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir