Malya Tarım İşletmesi’nde Kuraklığa Rağmen Hububat Üretimi Devam Ediyor
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) bağlı Malya Tarım İşletmesi, 1942 yılında Boztepe ilçesinde kurulmuş olup bugüne kadar faaliyetlerine devam etmektedir. Malya Tarım İşletmesi, hububat üretiminde önemli bir konuma sahip olup, 218 bin 800 dekarlık arazisinin 158 bin dekarında kültür altı arazi olarak hububat üretimi gerçekleştirmektedir.
Malya Tarım İşletmesi, sertifikalı tohumlar elde ederek bu yıl da faaliyetlerine devam ediyor. Ayrıca, işletmede yangın riskine karşı gerekli önlemlerin alındığı ve 20 biçerdöver ile hasadın devam ettiği bilinmektedir.
Malya Tarım İşletmesi’nde Hedef 12 Bin Ton Sertifikalı Hububat ve Yem Bitkisi Tohumu Üretimi
Malya Tarım İşletmesi Müdürü Yalçın Günay, işletmede Kırşehir ve çevresinde hakim olan karasal iklim nedeniyle kuru tarım yapıldığını belirtmiştir. Günay, bu yıl yaklaşık 12 bin ton sertifikalı hububat ve yem bitkisi tohumu üretmeyi hedeflediklerini ifade etmiştir. Ayrıca, çiftçilere sertifikalı tohum kullanımı konusunda tavsiyelerde bulunarak, kuraklığa dirençli ve yüksek verimli tohum çeşitlerini çiftçilerin kullanımına sunduklarını belirtmiştir.
Günay, kuraklığın etkisi ve yağışların yetersizliği nedeniyle sertifikalı tohum kullanımının önemine vurgu yaparak, çiftçilere en az yüzde 25 gibi bir ürün farkı sağlanabileceğini dile getirmiştir. Bunun yanı sıra, Malya Tarım İşletmesi’nde yapılan hasat faaliyetlerinde toplamda 20 biçerdöverin kullanıldığı ve 70 bin dekarlık alanda hububat ve yem bitkisi hasadının devam ettiği ifade edilmiştir.