DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu: Emekli Maaşları Yükseltilmeli!
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, en düşük emekli maaşlarının en azından asgari ücret düzeyine yükseltilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca tüm emekli aylıklarının artırılması gerektiğini vurgulayan Çerkezoğlu, kamu işçilerinin uzun süredir oyalanmasına son verilerek Toplu İş Sözleşmesi sürecinin hızla tamamlanması gerektiğini söyledi. İnsanca yaşayacak ücret taleplerinin karşılanması gerektiğini dile getiren Çerkezoğlu, TÜİK’e de seslendi.
Çerkezoğlu, TÜİK’e hitaben, “Siz enflasyonla mücadele kurumu değilsiniz. Enflasyonla mücadele etmek ve düşürmek hükümetin görevidir” ifadelerini kullandı. Enflasyonun düşük olduğunu açıklamanın enflasyonu gerçekten düşürmediğine dikkat çeken Çerkezoğlu, TÜİK’in gerçekleri doğru ve şeffaf bir şekilde ölçme sorumluluğunu hatırlattı.
Ayrıca TÜİK’e yönelik eleştirilerini sürdüren Çerkezoğlu, “Siz ne yapıyorsunuz? Yargı kararlarını uygulamıyorsunuz. Mahkemenin açıklanması için talimat verdiği verileri gizlemeye devam ediyorsunuz. Bu şekilde halkın ekmeğiyle oynuyorsunuz. TÜİK enflasyonu düşük açıkladıkça soframızdaki ekmek her geçen gün küçülüyor. TÜİK’in gerçekleri açıklamasını talep ediyoruz” dedi.
Ayrıntılar yakında…