Pakistan Trump’ı Nobel’e aday gösterdi

Pakistan, ABD Başkanı Trump’ı 2026 Nobel Barış Ödülü’ne Aday Gösterdi

Islamabad yönetimi, ABD Başkanı Donald Trump’ı 2026 Nobel Barış Ödülü’ne resmi olarak aday gösterdi. Pakistan Başbakanlığından yapılan açıklamada, Trump’ın Pakistan ve Hindistan arasındaki çatışmaları sona erdirmek için arabuluculuk yapmasının ve ateşkes sağlanmasına destek vermesinin, adaylık gerekçesi olarak gösterildiği açıklandı.

Trump’ın Barış Elçisi Olarak Nitelendirilmesi

Trump, açıklamada “gerçek bir barış elçisi” olarak nitelendirildi. Ayrıca, Ortadoğu’da yaşanan insani trajedi ve İsrail’in İran’a saldırılarının ardından tırmanan gerilim gibi konularda da küresel istikrar adına yapıcı bir rol üstlenmeye devam edilmesi temennisinde bulunuldu.

Amerikan basınında, Trump’ın Nobel Barış Ödülü’nü almayı bir “takıntı” haline getirdiği iddiaları yer alsa da, Pakistan’ın adaylık başvurusuna Trump’tan övgüler geldi. ABD’nin İsrail ile olan ilişkilerine ve genişleme riskine karşı bir hamle olarak değerlendirilen bu girişim, sosyal medyada da büyük yankı buldu.

Related Posts

Suriye’ye kritik zirve için davet geldi

Kremlin, Suriye yönetimini Rusya-Arap Zirvesi’ne davet etmeye hazırlanıyor. Peskov, ilişkilerin süreceğini ve Suriye’de çıkarları olduğunu vurgularken, Trump’ın yaptırımları kaldırma kararını da egemen bir tercih olarak değerlendirdi.

DEM Parti TBMM Grup Toplantısı

DEM Parti TBMM Grup Toplantısı

Bütün telefonlar aynı anda çalacak! Acil durum alarm sistemi test ediliyor

İngiltere Hükümeti, ülke genelinde savaş hazırlığı çağrısı yaparken, iki yıl aradan sonra Acil Durum Alarm Sistemi’ni yeniden test etmeye hazırlanıyor. Bu test sırasında, tüm İngiliz vatandaşlarının telefonlarına yüksek sesli bir alarm mesajı gönderilecek.

İtalya’dan tarihi karar: 2028’e kadar 500 bin yabancı işçiye vize!

İtalya, işgücü krizini aşmak için yasal göç yollarını açıyor. Meloni hükümeti, 2026-2028 arasında AB dışı ülkelerden 500 bine yakın kişiye çalışma vizesi verecek.

Elazığ’ın Maden ilçesinde örtü yangını söndürüldü

Elazığ’ın Maden ilçesine bağlı Sağrılı köyü Zafran mezrası kırsalında çıkan örtü yangını, ekiplerin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında bir köy evi zarar gördü, can kaybı yaşanmadı.

Akılalmaz vahşet! Ünlü oyuncu sevgilisini öldürüp parçalara ayırdı

Avustralya’nın en popüler reality şovlarından “Beauty and the Geek Australia” ile tanınan ve reklam filmlerinde de rol alan oyuncu Tamika Chesser, erkek arkadaşını öldürüp cesedini parçalara ayırdı.