“Anadolu’nun Kültürel Mirasına Yolculuk” projesi kapsamında “Leyla Asım Turgut” sergisi açıldı

Anadolu’nun Kültürel Mirasına Yolculuk

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Cumhuriyet’in 102’nci yılını ‘Anadolu’nun Kültürel Mirasına Yolculuk’ projesiyle kutluyor. Bu kapsamda hazırlanan ‘Bir Tutkunun Peşinde: Leyla Asım Turgut’ sergisi, Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde ziyaretçilerini ağırlıyor.

Cumhuriyet’in 102’nci yılı şerefine Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘102 Süreli Sergi: Anadolu’nun Kültürel Mirasına Yolculuk’ projesi çerçevesinde oluşturulan ‘Bir Tutkunun Peşinde: Leyla Asım Turgut’ sergisi, İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde açıldı. Sergi, 16 Haziran-1 Eylül 2025 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak. Sergide, Türkiye’nin ilk kadın mimarı ve ilk kadın yüzücüsü olan Leyla Asım Turgut’un hayatı, entelektüel mirası ve kültürel katkıları detaylı bir şekilde ele alınıyor. Sergide, mimari çizimlerden geleneksel giysilere, kişisel eşyalardan aile belgelerine ve arkeolojik objelere kadar toplamda 140 eser sergileniyor. Bunlardan 135’i ilk defa ziyaretçilere sunuluyor.

“102 Sergi Hedefimize Yolculuk”

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, sergiyle ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Cumhuriyetimizin 102’nci yılında 102 sergi hedefimizi gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu özel sergi, Leyla Asım Turgut’un hayatını ve mirasını ön plana çıkarıyor. Kendisi Türk milletinin önemli kadınlarından biri olmasına rağmen geniş kitlelerce tanınmamaktaydı. Sergide, onun özel hayatı, başarıları ve kültürel etkileri detaylı bir şekilde inceleniyor. Bugüne kadar 50 sergiyi tamamladık ve hedefimiz yılsonuna kadar 102 sergiyi ziyaretçilerle buluşturmak.”

“Sanatseverleri Sergiye Davet Ediyoruz”

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Keskin de sergiyle ilgili şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin 102’nci yılında düzenlenen 102 sergimizin 51’ncisinde Leyla Asım Turgut’u ziyaretçilere tanıtıyoruz. Onun yaşamı ve eserleri, modern Türkiye’nin önemli bir dönemini yansıtıyor. 20. yüzyılın sonuna ait çok değerli eserlerin sergilendiği bu etkinliğe tüm sanatseverleri bekliyoruz.” (DHA)

Related Posts

Facebook’un hikayesini anlatan Sosyal Ağ’ın devam filmi yolda

Facebook’un hikayesini anlatan Sosyal Ağ’ın devam filmi yolda

KPSS başvuruları başladı

KPSS başvuruları başladı

Steam yaz indirimleri 2025 başladı mı? Steam yaz indirimleri ne zamana kadar, kaç gün sürecek? İşte takvim bilgisi…

Steam yaz indirimleri tarihi, oyunseverler tarafından merak ediliyor. En çok kullanılan oyun platformlarından Steam, belirli dönemlerde indirim uygulamasını gerçekleştiriyor. Bu süreçte Steam’de çıkacak oyunların yanı sıra ücretsiz demo imkanı da sunuluyor. Oyuncular birçok oyuna indirimli olarak ulaşabiliyor. Peki Steam yaz indirimleri 2025 başladı mı? Steam yaz indirimleri ne zamana kadar, kaç gün sürecek? İşte ayrıntılar…

Zorunlu eğitimi hedef alan açıklamalara tepki: Türkiye’nin çocukları sizin sanayi çarklarınızda ezilecek dişliler değil

MÜSİAD Genel Başkanı Burhan Özdemir’in zorunlu eğitime ilişkin sözlerine tepki gösteren Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, “Türkiye’nin çocukları sizin sanayi çarklarınızda ezilecek dişliler değildir” dedi.

Ankara’da Yükseköğretim Kongresi’nde kimlik bunalımı masaya yatırıldı: Uluslararası katılımcılar ortak sorunlara dikkat çekti

Ankara’da düzenlenen Uluslararası Yükseköğretim Kongresi, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda üniversitelerin karşı karşıya bulunduğu kimlik krizini çok yönlü biçimde ele aldı. Kongrede, yükseköğretim sisteminin sadece yapısal değil, aynı zamanda zihinsel ve kültürel bir dönüşüme ihtiyaç duyduğu vurgulandı.

YKS’ye saatler kaldı… Uzmanından son uyarılar: ‘Bu sınav bir son değil, sadece bir durak’

YKS’ye kısa bir süre kala adaylar için tavsiyelerde bulunan uzmanlar kaygı yönetimine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.