Kimse fark etmeden yanından geçti, görüp alana hediye verildi

Berat Ercan, Yerden Alıp Geri Dönüşüm Kutusuna Attığı Çöp ile Örnek Oldu

İçinde yaşadığımız çevreye duyarlılığın ve temizlik bilincinin artırılması amacıyla Kırıkkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bir deneyde ilginç görüntüler ortaya çıktı. Yoğun yaya trafiğinin olduğu bir caddede yere atılan çöp, vatandaşların nasıl tepki vereceğini gözlemlemek amacıyla bırakıldı.

Güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntülerde çöpün yanından yüzlerce vatandaşın geçtiği görülürken, bazıları çöpü fark etmeden yürümeye devam ederken bazıları ise bilinçli bir şekilde görmezden geldi. Ancak, bu anlarda durumu fark eden Berat Ercan isimli vatandaş çöpü yerde bırakmayarak çevreye duyarlı bir davranış sergiledi.

Kırıkkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Volkan Eryılmaz, deneyin amacının bireylerde çevreye karşı sorumluluk ve duyarlılık oluşturmak olduğunu vurgulayarak, Berat Ercan’ın davranışının takdire şayan olduğunu belirtti. Eryılmaz, “Berat Ercan’ın duyarlılığı hepimize örnek olmalı. Temiz bir çevre için her bireyin sorumluluk alması gerektiğini unutmamalıyız. Bu deney, küçük bir eylemin ne kadar büyük bir mesaj içerebileceğini gösterdi” şeklinde konuştu.

Duyarlı vatandaş Berat Ercan ise yaptığı açıklamada, çöpü yerde görüp geri dönüşüme kazandırdığını belirterek, Temizlik İşleri Müdürü Volkan Eryılmaz’dan aldığı hediye karşısında memnuniyetini dile getirdi. Ercan, Kırıkkale Belediyesi’ne teşekkür ederek, sosyal bir deneyin parçası olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Related Posts

Trump’ın ‘çocuk kavgası yorumuna Krelim’den sert yanıt

Trump’ın Ukrayna savaşını “çocuk kavgasına” benzetmesine Kremlin’den sert yanıt geldi. Moskova, savaşın Rusya’nın güvenliği ve geleceği açısından bir “varoluş meselesi” olduğunu vurguladı.

Erzurum’da 53 düzensiz göçmen yakalandı

Erzurum’da yasa dışı yollarla yurda girdiği belirlenen 53 düzensiz göçmen, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin çalışmaları sonucu yakalandı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında sürdürülen denetimlerde, farklı uyruklardan çok sayıda kişi tespit edilerek gözaltına alındı

Trump’tan ortalığı karıştıracak Elon Musk açıklaması!

Ayrıntılar birazdan…

Cumhurbaşkanına Hakaretten tutuklanan Av. Burak Saldıroğlu hakkında yeni gelişme

“Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanan avukat Burak Saldıroğlu’nun tutukluluk halinin devamına karar verildi

Saldırıya uğrayan akademisyen Cenk Yiğiter’den açıklama

Evinin yakınlarında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan akademisyen Cenk Yiğiter, “Organize bir saldırıda sadece tetikçi tutuklu. Gözcü, silah ticareti yapma şüphelileri adli kontrol ile serbest. Neden? Hapishanelerde anayasal haklarını kullanan öğrencilerden, siyasetçilerden, gazetecilerden yer kalmadığı için mi?” diye sordu.

Yapay zeka sanılan uygulama 700 Hintli çıktı: Paralar havaya gitmiş, herkes pişman

Yapay zekâ devriminin ortasında, sektörün güvenilirliğini sarsacak bir skandal patladı. Londra merkezli Builder.ai, yapay zekâ destekli yazılım geliştirme platformu olduğunu iddia ederek aralarında Microsoft ve Katar Yatırım Otoritesi’nin de bulunduğu dev yatırımcılardan yüz milyonlarca dolar fon topladı. Ancak perde arkasında bambaşka bir gerçek vardı.