ABD’li şirketten korkutan ekonomi mesajı

Walmart, Gümrük Vergileri Dolayısıyla Fiyat Artışı Uyarısında Bulundu

ABD merkezli perakende devi Walmart, gümrük vergilerindeki yükseliş nedeniyle fiyatlarında artış olabileceği konusunda uyardı. Şirket, 30 Nisan 2025’te sona eren üç aylık dönemi kapsayan 2026 mali yılının ilk çeyreğine ait finansal raporunu yayımladı.

Bu dönemde Walmart’ın geliri yıllık bazda %2,5 artarak 165,6 milyar dolara yükseldi. Şirketin bir önceki yılın aynı dönemindeki geliri ise 161,5 milyar dolar seviyesindeydi. Aynı zamanda Walmart’ın hisse başına net karı da %1,7 artarak 61 sente çıktı.

Fakat, şirketin gelirinin beklentilerin altında kalırken karının tahminleri aştığı belirtiliyor. Walmart Mali İşler Direktörü John David Rainey, CNBC televizyonuna yaptığı açıklamada, Çin’den yapılan ithalata yönelik gümrük vergilerinin halen çok yüksek olduğunu ve tedarik zincirinde artan maliyetlerin fiyatlara yansıyabileceğini ifade etti.

Rainey, “Tedarik zincirindeki maliyetlerin artmasıyla, tüketicilerin daha yüksek fiyatlarla karşılaşabileceğini düşünüyorum. Muhtemelen bu artışı haziran ayı itibariyle daha net bir şekilde göreceğiz.” şeklinde konuştu. Walmart, düşük fiyatlarla bilinen bir marka olsa da, gümrük vergilerindeki artış nedeniyle fiyat artışı kaçınılmaz gibi görünüyor.

Related Posts

CHP’li Kış: İktidar emekliye 4 bin TL verdi, 21 bin lirasını gasp etti

Gülcan Kış, “2018’de bin liraya 6 gram altın alıyordu emekli. Bugün verilen 4 bin liralık ikramiyeyle ancak 1.5 gram altın alınabiliyor. Emeklinin cebinden tam 4.5 gram altın eksildi. Bu tablo, ikramiye artmadı; emeklinin hakkı her yıl eridi, tükendi demektir,” dedi.

İmamoğlu’nun trolleri zıvanadan çıktı: Kılıçdaroğlu’nun vurulmasını istiyorlar

Kılıçdaroğlu’nun geri dönme ihtimali, İmamoğlu’nun trol ordusunu çileden çıkardı. ‘Oleybee5’ adlı X hesabı, Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafının yer aldığı bir haberi alıntılayarak, “Şu adamı vuracak biri yok mu?” diyecek kadar ileri gitti. Paylaşım, kullanıcılar tarafından sert tepkilerle karşılanırken, hesap, kısa süre sonra askıya alındı.

TZOB Başkanı Bayraktar zirai don mesaisinde: Çiftçiye destek çağrısı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Çankırı’da kuraklık ve zirai donun tarım arazilerine verdiği zararı yerinde inceledi. Bayraktar, Çankırı merkeze bağlı Germece köyünde, kuraklıktan ve don olaylarından olumsuz …

Bakanlık açıkladı: Hesaplara yatırılıyor

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamada, 251 milyon 273 bin lira tutarındaki tarımsal destekleme ödemesinin çiftçilerin hesaplarına aktarılmasına başlandığı ifade edildi.

Altın fiyatlarında ‘makas farkı’ açılıyor: Bankalar ayrı alıyor, kuyumcular ayrı

Altın alım ve satımlarındaki ‘makas farkı’ giderek artarken, kuyumcular da farklı bankalarda farklı uygulanması vatandaşı isyan ettirdi.

Çin’de sanayi şirketlerinin karları yükseldi

Çin’de sanayi şirketlerinin karları, ABD ile karşılıklı tarife artışlarıyla tırmanan ticaret gerilimine karşın nisanda artış kaydetti.