ABD Başkanı Trump: Çin ile ilerleme kaydettik

Trump: İsviçre’deki Çin Görüşmelerinde Büyük İlerleme Kaydedildi

ABD Başkanı Donald Trump, Çin ile İsviçre’de yapılan ticaret görüşmelerinin çok olumlu geçtiğini ve önemli adımlar atıldığını açıkladı.

Trump, konuyla ilgili Truth Social hesabından yaptığı paylaşımda, İsviçre’de Çin ile verimli bir toplantı gerçekleştirildiğini belirtti. “Birçok konu görüşüldü, karşılıklı mutabakata varıldı. Dostça fakat yapıcı bir şekilde tam bir yeniden başlama süreci üzerinde konuştuk” dedi.

Ayrıca, “Hem Çin hem de ABD için faydalı olacak şekilde Çin’in Amerikan iş dünyasına daha fazla açılmasını umut ediyoruz. Büyük ilerleme kaydedildi” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Ticaret Tarifeleri Konusunda Gerilim Yaşanmıştı

ABD, 2 Nisan tarihinde Çin dahil olmak üzere ticaret ortaklarına ek gümrük vergileri uygulama kararı almıştı. Bu kararın ardından taraflar arasında tarife gerilimi yaşanmış, ABD Çin’e uyguladığı gümrük vergilerini yükseltirken Çin de aynı şekilde karşılık vermişti.

Amerika, diğer ülkelere getirdiği ek vergileri 90 gün erteleyerek Çin’e yönelik vergileri yürürlüğe koymuştu.

Ticari gerilimin tırmandığı süreçte, ABD ve Çin yetkilileri bu hafta sonu İsviçre’de bir araya gelerek tarife görüşmeleri yapmaya karar vermişti.

Müzakerelere ABD’yi Hazine Bakanı Scott Bessent ve Ticaret Temsilcisi Jamieson Greer, Çin’i ise Ekonomik İlişkilerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Hı Lifıng temsil edecek.


Kim Jong-un’dan ABD’ye savaş tehdidi! Resmen ilan etti…

Trump’tan İsrail’e ağır darbe: Netanyahu çıldıracak!

Related Posts

Avrasya Tüneli girişinde kaza: Kamyonet böyle çarptı

Avrasya Tüneli girişindeki yükseklik sınırını gösteren uyarı levhasına kamyonetin çarpması cep telefonu kamerasınca kaydedildi.

İsrail’de Türkiye korkusu! Netanyahu kapalı oturumda gündeme taşıdı

İsrail Ordu Radyosu’na göre Tel Aviv yönetimi ABD’nin Ankara’ya F-35 teslim etme ihtimalinden endişe duyuyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, Dışişleri ve Savunma Komitesi’ndeki kapalı bir oturumda, ABD’nin Türkiye’ye F-35 teslim etme ihtimalini gündeme getirdiği ve ABD’nin böyle bir adım atması halinde İsrail’in şiddetle karşı çıkacağını söylediği belirtiliyor.

Balta girmemiş ormanlarda erkeklik sınavı! Acımasız ayin görenlerin tüylerini ürpetiyor

Brezilya’nın Amazon yağmur ormanlarında, Satere-Mawe kabilesinin genç erkekleri, erkekliğe geçiş için dünyanın en acı verici ritüellerinden birine katıldı. Zehirli karınca ayini. Ellerini, mermi karıncası (Paraponera clavata) adı verilen zehirli …

İngiltere’ye gitmek isteyenlere kötü haber: Yeni karar vizelerinizi yakacak

İngiltere, lisans düzeyinin altındaki işlerde çalışacak yabancı işçilere süreli vize uygulamasına geçiyor.

Özel; Özer’i, Demirtaş’ı, İmamoğlu’nu ve Özdağ’ı andı: Gündemleri CHP ile ortak

Cumhur iktidarının bir yandan “terörsüz Türkiye” açılımı yürütürken diğer yandan DEM Parti’nin mağduriyetine CHP’yi de eklemesi Özel’in Van mitinginde gündemi ortaklaştırdı. Özel, kayyumlara karşı tutumunu bir kere daha yineledi. İmamoğlu’na da Ahmet Özer’e de Selahatin Demirtmaş’a da Ümit Özdağ’a da özgürlük istedi.

AB’den ateşkes çağrısı: Top artık Rusya’nın sahasında

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ukrayna’da tam ve şartsız 30 günlük ateşkes ilan edilmesi çağrısında bulundu. Von der Leyen, yaptığı açıklamada “Top artık Rusya’nın sahasında. Ateşkesin ihlali halinde Rusya’ya yönelik güçlü baskıyı sürdürmeye ve daha sert yaptırımlar uygulamaya hazırız” dedi.