Teknoloji devi, 10 bin kişiyi işten çıkartacak: 200 milyon dolarlık reformun faturası işçiler kesilecek

Panasonic, Küresel Yeniden Yapılanma Operasyonunda 10 Bin İşçiyi Çıkartacak

Japon teknoloji devi Panasonic, 200 milyon dolar büyüklüğünde bir yeniden yapılanmaya gidiyor. Bu operasyon kapsamında toplamda 10 bin çalışanın işine son verilecek.

Şirketin yaptığı açıklamada, bu adımın küresel düzeyde personel yapısının tekrar düzenlenmesini amaçladığı vurgulandı. Bu doğrultuda Panasonic, 10 bin işçiyi çıkarma kararı aldığını duyurdu.

Panasonic’in verdiği bilgilere göre, işten çıkarılacak olan çalışanların yarısı Japonya’da bulunurken diğer yarısı ise yurt dışındaki iştiraklerde çalışıyor. Bu büyük çaplı işten çıkarma adımıyla Panasonic, mali hesaplarını yeniden dengelemeyi hedefliyor.

BİR YIL İÇİNDE 10 BİN KİŞİ ÇIKARTILACAK

Genel olarak 230 bin kişilik bir iş gücüne sahip olan Panasonic, bu sayının %4’ünü etkileyen kesintilerin ağırlıklı olarak 2026 Mart ayında sona erecek olan mali yıl içinde gerçekleşeceğini açıkladı.

Şirket, iş kanunları ve yerel düzenlemelere uygun olarak sürecin yürütüleceğini belirtti. Kesintilerin hangi departmanları etkileyeceğine dair ise henüz net bir bilgi verilmedi.

Panasonic, elektrikli tencerelerden pille çalışan cihazlara ve video kameralara kadar pek çok ürünle 20. yüzyılın ikinci yarısında dünya çapında tanınan bir marka haline gelmişti.

Teknoloji alanındaki lider konumunu korumaya çalışan şirket, üretim süreçlerini daha verimli hale getirmek için son yıllarda çeşitli adımlar atmaktadır.

Related Posts

DEM Parti TBMM Grup Toplantısı

DEM Parti TBMM Grup Toplantısı

Bütün telefonlar aynı anda çalacak! Acil durum alarm sistemi test ediliyor

İngiltere Hükümeti, ülke genelinde savaş hazırlığı çağrısı yaparken, iki yıl aradan sonra Acil Durum Alarm Sistemi’ni yeniden test etmeye hazırlanıyor. Bu test sırasında, tüm İngiliz vatandaşlarının telefonlarına yüksek sesli bir alarm mesajı gönderilecek.

İtalya’dan tarihi karar: 2028’e kadar 500 bin yabancı işçiye vize!

İtalya, işgücü krizini aşmak için yasal göç yollarını açıyor. Meloni hükümeti, 2026-2028 arasında AB dışı ülkelerden 500 bine yakın kişiye çalışma vizesi verecek.

Elazığ’ın Maden ilçesinde örtü yangını söndürüldü

Elazığ’ın Maden ilçesine bağlı Sağrılı köyü Zafran mezrası kırsalında çıkan örtü yangını, ekiplerin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında bir köy evi zarar gördü, can kaybı yaşanmadı.

Akılalmaz vahşet! Ünlü oyuncu sevgilisini öldürüp parçalara ayırdı

Avustralya’nın en popüler reality şovlarından “Beauty and the Geek Australia” ile tanınan ve reklam filmlerinde de rol alan oyuncu Tamika Chesser, erkek arkadaşını öldürüp cesedini parçalara ayırdı.

12 yıl sonra çarpıcı iddia: Erdoğan, 17-25 Aralık operasyonunda odasını toplamaya başladı, Efkan Ala engel oldu

12 yıl sonra çarpıcı iddia: Erdoğan, 17-25 Aralık operasyonunda odasını toplamaya başladı, Efkan Ala engel oldu