Güney Afrika döviz rezervleri 67.6 milyar dolara ulaştı

Güney Afrika Brüt Döviz Rezervleri Tarihi Zirveye Ulaştı

Güney Afrika’nın brüt döviz rezervleri, Nisan 2025 itibarıyla tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 67.585 milyar dolara ulaştı. Bu artışta özellikle altın rezervleri ve IMF Özel Çekme Hakkı SDR varlıklarındaki yükseliş etkili oldu. Altın rezervleri 12.588 milyar dolardan 13.192 milyar dolara çıkarken, SDR varlıkları da 6.306 milyar dolardan 6.436 milyar dolara yükseldi.

Güney Afrika Merkez Bankası’nın ileri pozisyonları ise Mart ayına göre önemli bir artış gösterdi. Swap ve diğer tamamlanmamış işlemleri temsil eden bu kalem, Mart ayında 0.526 milyar dolar iken Nisan ayında 0.791 milyar dolara yükseldi.

Buna karşın, aynı dönemde ülkenin yabancı para cinsinden rezervlerinde bir düşüş gözlemlendi. Mart ayında 48.556 milyar dolar olan döviz rezervleri, Nisan ayında 47.957 milyar dolara geriledi. Ancak, bu düşüşe rağmen genel rezerv artışının dövizin yanı sıra altın ve SDR gibi diğer varlık türlerinden geldiği görüldü.

Güney Afrika, rezervlerindeki bu çeşitlilik sayesinde küresel finansal dalgalanmalara karşı daha dirençli bir konuma gelmektedir.

Related Posts

Koca ilçede kala kala 7-8 kişi kaldı: Bittik biz

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki hal kapanma noktasına geldi. Hal esnafı iş yapamamaktan dert yanarken denetimsizlikten şikayet etti. Korsan ticarete denetim yapılmasını talep eden esnaf, “Eskiden şimdiki satışın 50- 60 katıydı, 100 katıydı belki …

Cumhurbaşkanı Erdoğan MÜSİAD’da konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuşuyor.

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 4 ayda 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” dedi.

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Türkiye’de kruvaziyer turizmi rotasında ilk sıra Kuşadası’nın

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu yılın ilk 4 ayında limanlara uğrayan kruvaziyer gemi sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37,4 artarak 169’a, kruvaziyer yolcu sayısının da yüzde 52,3 artışla 205 bin 758’e yükseldiğini bildirdi.

Bugün kritik gün: Piyasalar ABD-Çin görüşmelerine odaklandı

Bugün İsviçre’de yapılacak olan ABD-Çin müzakereleri öncesi küresel piyasalar karışık seyrediyor.