Prof. Dr. Osman Müftüoğlu yanıtladı: İyi bir hayat nasıl olur?

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu: İyi Bir Hayat Nasıl Olur?

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bugünkü yazısında “İyi bir hayat nasıl olur?” sorusuna cevap verdi. Müftüoğlu, “Dr. Waldinger’e göre bu soruya doğruya yakın yanıtlar bulmanın en kısa yolu, insanlara onları neyin mutlu edeceğini sormak olabilir” dedi.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Hürriyet gazetesinde bugün yayımlanan yazısında, Dr. Waldinger’ın görüşlerine yer vererek, “İyi bir hayat nasıl olur?” sorusuna odaklandı.

Dr. Waldinger’ın Harvard üzerine çalışmalarına vurgu yapan Müftüoğlu, “İnsanları fiziksel ve ruhsal sağlık, mutluluk ve huzur açısından en çok etkileyen faktör birçoğumuzun düşündüğünün aksine ne kariyer başarısıdır ne sağlıklı beslenmedir ne egzersizdir ne de kaliteli uykudur. Tabii ki bunlar da önemli ve vazgeçilmezdir. Ancak bir şey var ki o her yaşta, her meslekte, her cinste, her gelir grubunda, herkes için sürekli olarak değişmez bir şekilde bir numaradaki yerini inatla korumaktadır: iyi ilişkiler!

Sıcak İlişkilerin Önemi

Dr. Waldinger’ın perspektifine katılan Müftüoğlu, şunları söyledi:

Eğer sağlığınızı ve mutluluğunuzu en iyi şekilde güvence altına alabilecek tek bir seçim yapacaksanız, bilim bize öncelikli seçimimizin ‘sıcak ilişkiler geliştirmek’ olması gerektiğini söylüyor. Üstelik bu ilişkileri mümkün olduğu kadar da geliştirmeniz gerektiğini söylüyor. Diğer taraftan yine Dr. Waldinger’e göre bu sadece bir kez yapacağımız geçici bir seçim de olmamalıdır. O, tekrar tekrar her saniye, her dakika, her saat, her gün, her hafta, her ay ve her yıl bıkıp usanmadan üzerinde ısrarla duracağımız dikkat ve nezaketle yapacağımız vazgeçilmez bir seçimdir.


“Marmara Denizi’ni Kurtarmak İçin 1 Milyar Dolar Gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk Anlatıyor

Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – Cansu Çamlıbel Röportajı | Prof. Ayşe Buğra: AİHM Sistemi de Avrupa Konseyi de bu Çaresiz Görüntüyle Zarar Gördü; TÜSİAD Korktu, Herkes Susuyor, Çok Acıklı…

TIKLAYIN – Bakan Ersoy’a Otel İzni Veren: Turizm Tesislerinin Denetimini Neşe Çıldık’ın Başında Olduğu Müdürlük Yapıyormuş

TIKLAYIN – Grand Kartal Otel’in Sahibi Halit Ergül, Diğer Oteli İçin Orman Katliamı Yapmış; Araziyi 13 Kat Büyütmüş

TIKLAYIN – Kadıköy Bit Pazarında Bıçaklı Dehşet: İtalyan Şefin 14 Yaşındaki Oğlu Ağır Yaralandı

TIKLAYIN – CHP’li Vekil Kulislerdeki İddiayı Doğruladı: Muharrem İnce “Baba Ocağı”na Dönüyor

Related Posts

Ebeveynler dikkat; “Sınavlar öncesinde evlerde sınavı konuşmayın!”

Ebeveynler dikkat; “Sınavlar öncesinde evlerde sınavı konuşmayın!”

Havalar ısınıyor, uzmanlar uyardı: KKKA hastalığı bulaştıran keneler mayıs ve ağustos arasında daha aktif

Havalar ısınıyor, uzmanlar uyardı: KKKA hastalığı bulaştıran keneler mayıs ve ağustos arasında daha aktif

Baharda ortaya çıkan 1 numaralı cilt bakım hatası! DNA’yı bile bozuluyor

Yaz gelmeden önce cildinizi yaza hazırlamak ve henüz güneşlenmeden önce hafif bir bronzluk elde etmek isteyebilirsiniz. Herkes güneşe maruz kalmaya yavaş yavaş alışmanın cildi ani yanıklardan kurtarabileceğini düşünse de bu aslında büyük bir yanılgıdır. Güneşlenme mevsimi gelmeden çeşitli yöntemlerle elde edilmiş bronzluğun güneş yanığına karşı koruma sağladığı fikri bir efsaneden başka bir şey değil. Baharda ortaya çıkan ve hemen hemen herkesin yaptığı cilt bakım hatası!

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Aort damarı neden yırtılır?

Aortun vücuttaki en hayati damar olduğunu belirten Prof. Dr. Bingür Sönmez ‘‘Aort damarı yırtılması en basit ifadeyle bu damarın içten yırtılmasıyla meydana gelir. En yaygın nedeni ise yüksek tansiyondur’’ dedi.

Kendini Sevme Stresi Azaltıyor

Üsküdar Üniversitesi tarafından bu yıl “Nörobilim Temelli Pozitif Psikoloji” temasıyla 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi’nin “Onur Konuğu” Oregon Eyalet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Thomas Field, “Sinirbilime Dayalı Bilişsel Davranış Terapisi Hakkında Kısa Başlangıç” konusunu ele aldı.