Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 92. yılına özel sergi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gaziantep’e Gelişinin 92. Yılına Özel Sergi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 26 Ocak 1933 tarihinde Gaziantep’e gelerek, Antep’e 8 Şubat 1921 tarihinde Gazi unvanını vermiştir.

“Atatürk Heykelleri: Cesaretin ve İlhamın Sergisi” adlı sergi, SANKO Sanat Galerisi’nde SANKO Park AVM’nin üçüncü katında ziyarete açılmıştır.

Sergi açılışına Garnizon Komutanı Tümgeneral Sinan Eren, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Mesut Doğan, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı ve birçok önemli isim katılmıştır.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük bir lider olduğunu vurgulayarak, sergilenen sanat eserlerinin önemine dikkat çekmiştir. Vali Çeber, bu anlamlı günde şehri daha da anlamlandıran sanatçı Selçuk Yazıcı ve Konukoğlu ile SANKO Ailesi’ni tebrik etmiştir.

SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Halil Çiçek, 340’ıncı sergiye ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, heykeltıraş Selçuk Yazıcı’nın Galeri’de sergi açan 704’üncü sanatçı olduğuna dikkat çekmiştir.

Sergi, 9 Şubat 2025 tarihine kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecektir.

Related Posts

İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarını genişletme planına Avrupa’da 6 ülke tepki gösterdi

İspanya, İzlanda, İrlanda, Lüksemburg, Norveç ve Slovenya dışişleri bakanlarından ortak açıklama: “İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarını genişletme ve Gazze Şeridi’nde uzun süreli bir İsrail varlığı kurma planının açıklanmasından duyduğumuz derin endişeyi dile getiriyoruz. Gazze, Filistin halkına ait olan Filistin Devleti’nin ayrılmaz bir parçasıdır” açıklamasında bulundu.

FETÖ operasyonunda kritik ayrıntılar: ByLock yerine ‘Jitsi’ ve ‘Signal’

Gaziantep merkezli 47 ilde FETÖ’nün güncel yapılanmasına yönelik operasyonlarda gözaltı sayısı 222’ ye yükseldi. Şüphelilerin ‘Jitsi’ ve ‘Signal’ isimli uygulamalar üzerinden haberleştiği, örgüte kazandırdıkları öğrencileri ise toplantı yapmak amacıyla yurt dışına gezi bahanesi ile götürdükleri belirlendi.

El yıkama dayatması delirmesine neden oldu! Doktor Semmelweis’in değeri yıllar sonra anlaşıldı

1847’de Viyana Genel Hastanesi’nde artan lohusa ateşi vakalarını engellemek amacıyla tıp öğrencilerine cesetlerle temas sonrası el yıkama zorunluluğu getiren Macar doktor Ignace Philippe Semmelweis, meslektaşlarının şiddetli direnciyle karşılaşarak önce itibarsızlaştırıldı, ardından ruh sağlığını yitirdi.

Türk Kızılayı İsrail’in ablukası altındaki Gazzelilere sıcak yemek dağıtımı yaptı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken bölgede yaşanan insani kriz her geçen gün derinleşiyor. Türk Kızılay Derneği’nin Gazze’deki şubesi, bölgedeki barınma merkezlerinde kalan yerinden edilmiş Filistinlilere sıcak yemek desteği sağlıyor.

15 ton bonzai üretmeye yetecek ham madde Türkiye’de ele geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da gerçekleştirilen operasyonda, 15 ton bonzai üretilebilecek miktarda ham maddenin ele geçirildiğini duyurdu. Operasyonda 2 zehir taciri yakalandı.

Hindistan ve Pakistan arasındaki son durum

Hindistan ordusu, Pakistan’ın Keşmir bölgesine saldırılar düzenledi. En az 26 kişinin öldüğü çatışmalarda beş Hindistan savaş uçağı düşürüldü. İki ülke ordularını savaşa hazırlarken, uluslararası toplum tarafları itidale çağırdı.