2024 yılında 280 kilometrelik dere yatağı temizlendi

Manisa’da Dere Temizliği Çalışmaları Devam Ediyor

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, yaptığı açıklamada çevre kirliliğinin önlenmesi ve vatandaşların güvenliği için önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti. Kentin tarımsal üretim potansiyelini korumak amacıyla gerçekleştirilen temizlik çalışmalarının Manisa’nın verimli topraklarını ve tarımsal üretimini koruduğuna vurgu yaptı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Başkan Zeyrek’in liderliğinde 2024 yılında uzun yıllardır ihmal edilen dere yataklarının temizliğini gerçekleştirdi. MASKİ, kentin doğal çevresini korumak ve daha yaşanabilir bir Manisa için özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürerek 2024 yılında 280 kilometrelik dere temizliği yaptı. Bu kapsamda 50 bin ton rüsubat ve çöpler dere yataklarından uzaklaştırıldı. Ayrıca, çevre güvenliğini artırmak amacıyla 36 noktada 302 metre menfez ve 157 noktada 3 bin 640 metre koruge boru imalatı gerçekleştirildi.

2025 Yılında Da Çalışmalar Devam Edecek

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, il genelinde devam eden çalışmalar hakkında bilgi vererek, ani ve şiddetli yağışların artmasıyla birlikte dere yataklarında temizlik seferberliği başlattıklarını belirtti. 2024 yılında gerçekleştirdikleri temizlik çalışmalarıyla çevre kirliliğini önlemeye devam ettiklerini vurgulayan Zeyrek, vatandaşların can ve mal güvenliğini koruduklarını açıkladı. Kentteki tarımsal üretimi korumak amacıyla yürütülen temizlik çalışmalarının 2025 yılında da hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

Dere Yataklarına Dikkat!

Başkan Zeyrek, derelere ve sulama kanallarına atılan çöplerin taşkın riskini artırdığını belirterek, bilinçsizce atılan maddelerin su akışını engellediğini dile getirdi. Vatandaşlardan bu konuda daha duyarlı olmalarını ve çöpleri dere ve sulama kanallarına atmamalarını isteyen Zeyrek, çevre ve insan sağlığı açısından bu konunun önemine dikkat çekti.

Related Posts

Pikaba arkadan çarpan otomobil sürücüsü öldü

Tekirdağ’da pikaba arkadan çarpan otomobilin sürücüsü öldü

Saray’dan referandum işareti!

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum sosyal medya hesabından paylaştığı, “Yeni Anayasa Gündemini Çarpıtma Gayretleri” başlıklı yazısında, “Referandumsuz yeni anayasa yapma senaryolarının hiçbir demokratik ve hukuki kıymeti yoktur” dedi.

Gazze’de ateşkes gerçekten yakın mı

Aylardır başarısızlıkla sonuçlanan Gazze’de ateşkes girişimlerinde bu defa daha olumlu bir hava esiyor. Havada hâlâ belirsizlikler olsa da analistler değişen şartlar nedeniyle ateşkes için şartların geçmişe göre daha uygun olduğu görüşünde.

Avusturya’nın batısında küçük uçak düştü

Almanya’dan kalkan küçük uçak, Avusturya’nın Salzburg eyaletinde araziye çakıldı. Uçakta bulunan 4 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

AKOM İstanbulluları uyardı! Sıcaktan kavrulacağız

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM), İstanbulluları 5 Temmuz ile 9 Temmuz tarihleri arası için uyardı. Bu tarihler arasında sıcak hava dalgası bunaltacak

İran Genelkurmay Başkanı’ndan İsrail saldırılarına ilişkin açıklama

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Abdurrahim Musevi, İsrail’in saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, İran’ı bölmeyi planlayanların başarısız olduğunu ve kazanan tarafın İran milleti olduğunu söyledi.