Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Aksiyon Haber

Aksiyon Haber gündemi ve önemli gelişmeler

Aksiyon Haber

Aksiyon Haber gündemi ve önemli gelişmeler

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Eğitim

Eski Güney Kore Başkanı Yoon’un Hapis Cezası 5 Yıldan 7 Yıla Yükseltildi

By Onur Çelik
29 Nisan 2026 1 Min Read
Eski Güney Kore Başkanı Yoon’un Hapis Cezası 5 Yıldan 7 Yıla Yükseltildi için yorumlar kapalı

Eski Güney Kore Devlet Başkanı Yoon’un hapis cezası, mahkemenin özel savcılık ekibinin itirazını kabul etmesiyle 5 yıldan 7 yıla çıkarıldı. Mahkeme, Yoon’un sıkıyönetim girişimi sonrasında yetkililerin tutuklama girişimlerini engellemesi gibi suçların, daha ağır bir ceza gerektirdiğine hükmetti.

Özel savcılık ekibi, Aralık 2025’te görülen davada Yoon’un “adaleti engelleme” suçundan 10 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasını istemişti. İddianamede, Yoon’un sıkıyönetim soruşturması kapsamında görevli müfettişlerin gözaltına alınmasını engellediği ifade edilmişti. Ayrıca, sıkıyönetim planının değerlendirilmesi sürecinde bazı kabine üyelerini toplantıya çağırmayarak hak ihlali yaptığı ve sıkıyönetim kaldırıldıktan sonra hazırlayıp imha ettiği bir bildirinin de iddialar arasında yer aldığı belirtildi.

Yoon, Ocak 2026’da Seul Merkez Bölge Mahkemesi tarafından, Devlet Başkanlığı Güvenlik Servisi’ni devreye sokarak tutuklanmasını engellemek, resmi belgelerde sahtecilik yapmak ve sıkıyönetim için gerekli hukuki süreci işletmemek gibi suçlardan 5 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti. Bu dava, Yoon hakkında sıkıyönetim kapsamında açılan ilk dava oldu ve hem savcılık hem de Yoon karara itiraz etmişti.

Yoon, 3 Aralık 2024’te muhalefetin devlet karşıtı faaliyetlerde bulunduğu iddialarıyla sıkıyönetim ilan etmişti. Bu gelişme sonrasında Güney Kore Ulusal Meclisi tarafından azil süreci başlatılmıştı. Yetkileri askıya alınan ve tutuklanan Yoon, Güney Kore Anayasa Mahkemesi’nin azil kararını onamasıyla görevden alınmıştı. Yoon, savunmasında sıkıyönetim ilanının anayasal yetkileri çerçevesinde yapıldığını ve bunun bir darbe girişimi olmadığını savunmuştu. Ayrıca, “ayaklanmaya liderlik etme” suçlamasıyla yargılandığı ayrı bir davada da ömür boyu hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.

Author

Onur Çelik

Follow Me
Other Articles
Previous

İpek Yolu’nun Gizemli Kenti Ani: 40 Kapılı Şehir Ziyaretçilerini Ağırlıyor

Next

Ordu’da Yeni Beton Yol Projesi Devam Ediyor

Son Yazılar

  • Altın fiyatları ne zaman yükselecek? Dev bankadan dikkat çeken tahmin
  • Son dakika… Ankara’da ormanlık alanlara giriş yasağı uzatıldı: Bahçeler dâhil ateş yakılması yasaklandı!
  • Beylikdüzü’nde taksiciler arasında ‘yolcu alamazsın’ tartışması: Birbirlerini cep telefonuyla kaydettiler
  • Bakanlık duyurdu… 52 ilde suç örgütlerini övenlere operasyon: 216 şüpheli yakalandı
  • Yavuzyılmaz’dan Irak-Türkiye petrol hattına ilişkin kritik iddia: ‘229 milyon dolar nerede?’
  • Orman yangınlarına karşı keçi ve koyunları doğaya salacaklar
  • 3 gün önce istifa etmişti… CHP’li eski vekil hayatını kaybetti!
  • TCMB’nin swap hariç net rezervlerinde ılımlı toparlanma
  • Başkan Erdal Beşikçioğlu gözaltında… Etimesgut Belediyesi’nden operasyon açıklaması: ‘Başkanımızın arkasındayız’
  • Wildberries tesisine İHA saldırısı
  • Askeri kampta keşfedildi: Kazı derinleştikçe toprağın altından peş peşe sürprizler çıktı
  • Kuraklığın hüküm sürdüğü çöldeki göl imkansızı başarıyor
  • Giresun’da feci kaza: 3 ölü, 3 yaralı
  • Açıklama geldi: Sivrihisar Belediyesi, CHP’den ayrılmama kararı aldı
  • HBO Max’e Dikey Videolar ve Yapay Zeka Arama Geliyor

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (1.453)
  • Ekonomi (105)
  • Haber (507)
  • Sağlık (132)
  • Teknoloji (73)
Copyright 2026 — Aksiyon Haber. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme