Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Aksiyon Haber

Aksiyon Haber gündemi ve önemli gelişmeler

Aksiyon Haber

Aksiyon Haber gündemi ve önemli gelişmeler

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Eğitim

Bakan Çiftçi’den Mansur Yavaş Açıklaması: “7 Konuda Soruşturma İzni Verildi”

By Onur Çelik
24 Nisan 2026 2 Min Read
Bakan Çiftçi’den Mansur Yavaş Açıklaması: “7 Konuda Soruşturma İzni Verildi” için yorumlar kapalı

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Ankara Vilayetler Evi’nde gazetecilerle bir araya gelerek gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’daki okul saldırıları hakkında değerlendirmelerde bulunan Çiftçi, bu tür olayların yalnızca asayiş boyutuyla ele alınmadığını, okul güvenliğini kapsamlı bir şekilde yeniden gözden geçirdiklerini belirtti. Ayrıca, Mansur Yavaş’ın görev süresi boyunca yapılan müfettiş önerileri doğrultusunda 7 konuda soruşturma izni verildiğini dile getirdi.

Bakan Çiftçi, “81 il valiliğimize okul güvenliği ile ilgili uygulamalarını kapsayan bir genelge göndereceğiz. Okul çevrelerini risk esaslı değerlendireceğiz; giriş-çıkış yoğunluğu, öğrenci hareketliliği ve çevresel risk alanları dikkate alınacak” dedi. Güvenlik önlemlerinin artırılacağını vurgulayan Çiftçi, okullardaki fiziksel güvenlik sistemlerinin yeniden değerlendirileceğini ve eksikliklerin hızla giderileceğini duyurdu.

Ayrıca, daha önce yılda iki kez gerçekleştirilen ‘Okul Güvenliği’ toplantılarının artık her ay düzenli olarak yapılacağını belirten Çiftçi, her okulda bir güvenlik kurulu oluşturulacağını ifade etti. Bu kurulda, okul müdürü, rehber öğretmen, en yakın kolluk amiri ve sosyal hizmet uzmanlarının yer alacağını söyledi.

Çiftçi, risk altında olduğu değerlendirilen çocuklar için daha yakın izleme ve destek süreçlerinin hayata geçirileceğini de açıkladı. Akran zorbalığı ve diğer sosyal risklerin yakından takip edileceğini belirten Bakan, devamsızlık yapan ve okul ile bağı zayıflayan çocuklar için okul-aile-rehberlik-kamu kurumları arasında işbirliği yapılacağını vurguladı.

Okul güvenliği konusunda alınacak yeni tedbirler arasında, bekçilerin ve geçici köy korucularının devreye alınabileceğini belirten Çiftçi, “Bekçilerin çalışma saatleri valilere devredildi. Gece bekçileri ve güvenlik korucuları istihdam edilebilecek” dedi.

Ruhsatsız silahlarla mücadele konusunun da tavizsiz bir şekilde devam edeceğini söyleyen Çiftçi, sosyal medya ve dijital platformlarda şiddeti teşvik eden içeriklere karşı önleyici bilinçlendirme çalışmalarının yaygınlaştırılacağını ifade etti. Her il, kısa, orta ve uzun vadeli uygulama planları hazırlayıp bunları düzenli olarak Bakanlığa raporlayacak. Digitak mecraları da yakından takip edeceklerini sözlerine ekledi.

Author

Onur Çelik

Follow Me
Other Articles
Previous

Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel’e Yönelik Yeni Suç Duyurusu

Next

“SOY” Filminin Çekimleri 26 Nisan’da Başlıyor

Son Yazılar

  • Altın fiyatları ne zaman yükselecek? Dev bankadan dikkat çeken tahmin
  • Son dakika… Ankara’da ormanlık alanlara giriş yasağı uzatıldı: Bahçeler dâhil ateş yakılması yasaklandı!
  • Beylikdüzü’nde taksiciler arasında ‘yolcu alamazsın’ tartışması: Birbirlerini cep telefonuyla kaydettiler
  • Bakanlık duyurdu… 52 ilde suç örgütlerini övenlere operasyon: 216 şüpheli yakalandı
  • Yavuzyılmaz’dan Irak-Türkiye petrol hattına ilişkin kritik iddia: ‘229 milyon dolar nerede?’
  • Orman yangınlarına karşı keçi ve koyunları doğaya salacaklar
  • 3 gün önce istifa etmişti… CHP’li eski vekil hayatını kaybetti!
  • TCMB’nin swap hariç net rezervlerinde ılımlı toparlanma
  • Başkan Erdal Beşikçioğlu gözaltında… Etimesgut Belediyesi’nden operasyon açıklaması: ‘Başkanımızın arkasındayız’
  • Wildberries tesisine İHA saldırısı
  • Askeri kampta keşfedildi: Kazı derinleştikçe toprağın altından peş peşe sürprizler çıktı
  • Kuraklığın hüküm sürdüğü çöldeki göl imkansızı başarıyor
  • Giresun’da feci kaza: 3 ölü, 3 yaralı
  • Açıklama geldi: Sivrihisar Belediyesi, CHP’den ayrılmama kararı aldı
  • HBO Max’e Dikey Videolar ve Yapay Zeka Arama Geliyor

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (1.453)
  • Ekonomi (105)
  • Haber (507)
  • Sağlık (132)
  • Teknoloji (73)
Copyright 2026 — Aksiyon Haber. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Office Lisans Satın Al