2025 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda Sıradaki Durak: Rally Bodrum!

Bodrum Rallisi Heyecanı Türkiye Ralli Şampiyonası’nda Devam Ediyor

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ikinci ayağı olan Rally Bodrum, 17-19 Nisan 2025 tarihleri arasında Muğla’nın incisi Bodrum’da gerçekleşecek. Karya Otomobil Spor Kulübü (KAROSK) tarafından organize edilen yarış, yerli ve yabancı ralli tutkunları için önemli bir buluşma noktası olacak ve şampiyona takviminin en dikkat çekici duraklarından biri olacak.

Alptekin Işıkalp İle Dolu Dolu Bir Ralli Heyecanı

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın köklü isimlerinden biri olan Alptekin Işıkalp, sezonun ikinci yarışı Rally Bodrum’a hazırlıklarını tamamladı. Marmaris Ege Rallisi’nde hızlı bir başlangıç yapan Işıkalp, Bodrum’da da aynı tempoyu sürdürmeyi hedefliyor.

Aldatmaz Otomotiv Grup, otomobilyeri.com, Elizya ve Kartal Bigem Sürücü Kursu sponsorluğunda yarışan Alptekin Işıkalp’in co-pilotu Sevilay Genç olacak. Fiat Egea 1.4 T-Jet aracıyla TOSFED Ralli Kupası Kategori 3’te mücadele edecek olan ekip, şampiyonluk için ter dökecek.

Işıkalp, heyecanını şu sözlerle dile getirdi: “Sezona Marmaris’te güzel bir başlangıç yaptık. Yeni otomobile alışmak için de çok iyi bir yarış oldu benim için. Bodrum’da Sevilay ile birlikte tempomuzu daha da artıracağımızı düşünüyorum. Podyumda olmak, maksimum puanı almak ve şampiyona mücadelesini sürdürmek bizim için ilk hedef olacak.”

Mücadele Asfalt Yollarda Sürüyor

Bu senenin beşinci kez düzenlenen Rally Bodrum, Türkiye Ralli Şampiyonası takviminde özel bir yere sahip. Bodrum’un dar ve virajlı asfalt yolları, pilotlar için gerçek bir meydan okuma oluştururken, bölgenin tarihi ve doğal güzellikleri de yarışa ayrı bir renk katıyor. Sezonun ikinci yarışı olan Rally Bodrum, TOSFED takvimindeki en önemli asfalt rallilerinden biri olarak öne çıkıyor.

Heyecan Bodrum Meydanı’nda Başlayacak

Ralli heyecanı, 17 Nisan Perşembe akşamı saat 20.30’da Bodrum Belediye Meydanı’ndaki start seremonisiyle başlayacak. Yarışın favori isimleri, araçları ve takımları burada ralli severlerle buluşacak.

Yarışın ilk günü olan 18 Nisan Cuma, ekipler Milas-Bodrum arasındaki Karacahisar, Fesleğen ve Mazı etaplarında yarışacak. Zorlu virajlarla dolu bu asfalt etaplar, pilotların sürüş becerilerini ve araçlarının dayanıklılığını test edecek. Toplam altı özel etabın ardından ekipler, servis alanına dönerek ikinci gün için hazırlıklarını tamamlayacak.

Rallinin final günü olan 19 Nisan Cumartesi, mücadele Çamlık, Alazeytin ve Etrim etaplarında devam edecek. Sert virajları ve hızlı düzlükleriyle ünlü bu etaplar, yarışın kaderini belirleyecek. Kazanan pilot, 14.30’da Bodrum Belediye Meydanı’ndaki finiş seremonisinde belli olacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

İnsan zihnini taklit eden Centaur bilim dünyasında tartışma yarattı

Araştırmacılar, 60 bin kişinin katıldığı 160 psikoloji çalışmasından elde edilen 10 milyonun üzerinde veriyle eğittikleri Centaur isimli yapay zekâ sisteminin, insan davranışlarını farklı senaryolarda başarıyla öngördüğünü duyurdu. Hafıza …

D Tech Cloud, perakende sektöründe dijital dönüşümün nabzını tuttu

Yerli bulut teknolojisi şirketi D Tech Cloud, perakende sektörüne özel dijital dönüşüm çözümlerini, sektörün öncü markalarıyla buluşturduğu ‘Cloud Retail Summit’ etkinliğinde tanıttı. İstanbul Kemer Country Hotel Club’da düzenlenen buluşmaya; Getir, FLO Grup, Arzum, Koton, A101, Carrefour, Colins, Gloria Jeans, İpekyol, Madame Coco, Naf Naf ,Saruhan (Fakir) ve sektörün lider birçok markasının üst düzey yöneticileri ile strateji ve dijital dönüşüm ekipleri katıldı.

Apple bir uygulamasında reklam gösterince tepki çekti

Apple’ın Türkiye’de aktif olarak kullanılmayan Wallet yani Cüzdan uygulamasında geçenlerde reklam filmi gösterildi. Yapımcılığını Apple’ın üstlendiği filmin reklam bildirimleri kullanıcıların tepkisini çekti.

Milli para atlet Muhammet Atıcı’dan altın madalya

Milli atlet Muhammet Atıcı, Tunus’ta düzenlenen Dünya Para Atletizm Grand Prix’inde gülle atma branşında altın madalya kazandı.

Ukraynalı Viktor Faust ABD’li rakibi Christopher Lovejoy’u nakavt etti

Türk boks kulübü EC Boxing’in Ukraynalı ağır sıklet boksörü Viktor Faust, ABD’li rakibi Christopher Lovejoy’u ilk rauntta nakavt etti.

Mark Zuckerberg “Süper Yapay Zeka” için özel bir ekip kuruyor!

Meta çatısı altında kurulacak olan bu yeni ekibin başında bizzat Mark Zuckerberg yer alacak.